Home / Story / FOTO: Cea mai frumoasă bibliotecă din lume se află în România!
Foto: sharethis.ro

FOTO: Cea mai frumoasă bibliotecă din lume se află în România!

Chiar dacă în România nu este cunoscută, cea mai frumoasă bibliotecă din lume se află în țara noastră! Străinii o apreciază și nu mai puțin de 400.000 de utilizatori au votat-o în cadrul unui sondaj creat pe o celebră platformă online.

Este vorba despre Biblioteca Universităţii Tehnice din Iaşi, care a fost desemnată cea mai frumoasă bibliotecă din lume. Acesta este pe locul 1 în preferinţele utilizatorilor, chiar dacă printre nominalizate se numără adevărate capodopere de pe mapamond (de exemplu Biblioteca Colegiului Trinity din Dublin, Biblioteca Regală Portugheză de la Rio de Janeiro, Biblioteca Mănăstirii Admont, Biblioteca Naţională din Praga, Biblioteca Naţională a Franţei sau Biblioteca Congresului Statelor Unite de la Washington).

Biblioteca Universităţii “Gheorghe Asachi” din Iaşi a fost înfiinţată încă din anul 1948 în cadrul actualei Universităţi “Al. Ioan Cuza”. In prezent deţine un număr de aproape un milion de documente: cărţi, reviste, CD-uri, DVD-uri şi diverse documente tehnice.

biblioteca_gheorghe_asachi_din_iasi

Minunata încăpere se află în interiorul Palatului Universităţii din Iaşi, clădire ridicată în 1860 la iniţiativa domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Construcţia, situată în cartierul Copou din Iaşi, în care astăzi funcţionează universităţile „Al. I. Cuza“ şi „Gheorghe Asachi“, a ajuns la forma actuală, prin extindere, la mijlocul anilor 1930.

Atât biblioteca cât și Aula pot fi vizitate oricând, accesul turiștilor fiind gratuit în limita orelor de program.

 

About paginadelifestyle

Check Also

FOTO: Ținute fabuloase pentru sezonul cald care te vor face să arăți SPECTACULOS fără prea mult efort

Odată cu primele raze de soare încep şi planurile de vară, iar zilele pe care ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.