Filtrul antimagnetita: informatii utile pe care toti posesorii de centrale termice trebuie sa le ia la cunostinta!

0
Foto: unsplash.com

Atunci cand vine vorba de centrale termice, majoritatea proprietarilor au pretentia ca, pe langa functionarea eficienta, acestea sa poata avea si o durata de viata cat mai indelungata. Prin urmare, pentru ca ambele aspecte sa poata fi bifate, este important ca omul sa ia anumite masuri necesare ca sa fie asigurat.

Un exemplu de astfel de masura il reprezinta asa-numitele filtre antimagnetita, o metoda moderna prin care, atat durata de viata a centralelor termice, cat si eficienta lor de functionare ajunge sa creasca considerabil.

Ce sunt filtrele antimagnetita?

Prin denumirea de filtru antimagnetita se face referire la cea mai eficienta metoda de a indeparta particulele feroase din circuitul de incalzire. Aceasta aparatura se monteaza pe tevile centralei termice si are rolul de a extrage namolul si malul din apa. Prin aceasta modalitate, pe termen lung, se va evita aparitia depunerilor si a infundarii tevilor.

De ce se formeaza namol si mal?

Ca urmare a functionarii de lunga durata, la un moment dat va exista posibilitatea ca, de pe urma circulatiei apei prin conductele metalice, centrala si calorifere sa se creeze rugina. Aceasta rugina, combinata cu mizeria si alte impuritati care ar putea fi prezente va duce la aparitia unui anumit fel de namol. In situatia de fata, apa va capata o culoare inchisa.

Daca namolul respectiv, alaturi de particulele metalice, nu sunt scoase din instalatie ele pot ajunge sa aiba un impact negativ asupra sistemului de incalzire:

  • caloriferele si centrala termica vor ajunge sa provoace zgomot iesit din comun;
  • caloriferele vor ajunge sa se incalzeasca din ce in ce mai greu pe termen lung;
  • in instalatie se va gasi apa de culoare inchisa, vadit diferita fata de nuanta normala a lichidului;
  • centrala se va defecta daca este lasata in situatia de fata pe perioade lungi de timp.

In situatia de fata, dupa cum se poate observa, facturile vor ajunge sa creasca exponential datorita faptului ca centrala termica nu va mai functiona asa cum trebuie.

In concluzie, acestea sunt principalele aspecte care trebuie luate la cunostinta.