Festival cu must și pastramă în acest weekend în Parcul Național

0

Pastrama fragedă de oaie si mustul dulce- vedetele culinare ale toamnei vă aşteaptă în acest weekend, mai exact de mâine, joi, 20 septembrie si pana duminica în PARCUL NAŢIONAL din Capitală. Berbecuţi la proţap, tone de pastramă coaptă în jar, pusă pe grătar sau la tigaie dar şi fete mândre şi frumoase îmbrăcate în straie populare care vor zdrobi cu picioarele strugurii proaspeţi şi aromaţi vă aşteaptă la o SĂRBĂTOARE DE GUSTURI ŞI AROME.

Ciobani vestiţi veniţi din zonele Sibiului, Apusenilor şi a Maramureşului aduc cu ei reţete păstrate cu sfinţenie din moşi-strămoşi, reţete pe care le vor pregăti în Parcul Naţional, sub ochii gurmanzilor şi a tuturor celor ce ne vor trece pragul. Am amenajat o mustărie în aer liber, de unde trecătorii vor putea degusta cel mai delicios şi proaspăt must, făcut din prima recoltă de struguri de anul acesta!

Pentru că tradiţiile se păstrează cu sfinţenie în rândul viticultorilor, încă de la primele ore ale dimineţii, mai multe domnişoare vor face must, prin zdrobirea strugurilor cu picioarele. Spectacolul va fi „acompaniat“ de berbecuţi la proţap si tone de pastrama la ceaun, ca show-ul culinar pe cinste, spre deliciul gurmanzilor Pastrama de oaie, numita de vestiti baci “un fel de măr al cunoaşterii, într-un paradis lumesc “, va merge mână în mână cu ” bardacutele ” cu must proaspat stors şi cu oameni frumoşi adunaţi laolaltă, aceasta este reţeta ideală a unei zile frumoase de toamnă.

Timp de patru zile vom serba cum se cuvine venirea Toamnei şi culesul roadelor. Şi, pentru că s-a dat startul la sezonul recoltelor, pe trecători îi aşteaptă cele mai proaspete legume şi fructe, aduse direct din grădinile celor mai pricepuţi agricultori. De asemenea, vor fi spectacole culinare în aer liber, cu grătare, mici şi zeci de kilograme de pastramă proaspătă, numai bună de savurat la o asemenea petrecere.

Nu vor lipsi nici tradiţionalele sărmăluţe cu mămăliguţă, plăcintele maramureşene sau pâinea coaptă în cuptor. Pentru ca festinul culinar să fie complet, comercianţii vă mai oferă şi dulciuri, dulceţuri, brânzeturi şi afumături, toate, de cea mai bună calitate. Meşterii populari au venit şi ei la festival, cu cele mai frumoase cadouri si exponate lucrate manual.

Pentru cei mici, s-a amenajat şi un parc de distracţii. Cei mari vor avea parte de muzică pentru toate gusturile: etno, dance, folclor autohton si tarafuri, ce vor anima petrecerea.