Excelență în cafea. Starbucks România și-a desemnat Campionul Barista 2022

0

Starbucks, cel mai mare lanț de cafenele din lume și lider în domeniul inovării și al satisfacției clienților, și-a desemnat campionul Starbucks Barista România 2022, Munteanu Filip Andrei. Filip a participat în finala desfășurată pe parcursul a patru ore într-o cafenea Starbucks din București, alături de alți cinci artiști ai cafelei Starbucks din toată țara.

„Să devii Campion Starbucks Barista este o onoare, dar și o responsabilitate în același timp. Îmi doresc să transmit și să inspir cultura cafelei pentru fiecare persoană care trece pragul cafenelelor noastre. La Starbucks am avut oportunitatea să mă dezvolt profesional, dar și să evoluez în ceea ce privește modul de interacțiune cu clienții și transmiterea acestei pasiuni pentru cafea cât mai multor persoane, iar acum fiecare zi este cu și despre oameni, în cafenea”, a declarat Filip. „Călătoria mea la Starbucks a început ca barista și a fost o bucurie să împărtășesc această pasiune cu ceilalți colegi foarte pregătiți pentru mult așteptata competiție. Ziua finalei a fost încărcată de emoții, dar cu toții am reușit să ne bucurăm de experiență”, a continuat campionul Starbucks Barista România 2022.

Coffee Tasting a fost prima probă, prima oportunitate pentru finaliștii Campionatului să impresioneze juriul format din experți Starbucks. Participanții au prezentat o degustare profesională a unei cafele Starbucks Core, demonstrând nu doar priceperea lor în prepararea băuturilor, dar și cunoașterea domeniului.

În cadrul celei de-a doua probe, Latte Art, finaliștii și-au demonstrat îndemânarea în crearea diverselor modele în cafea, dar și priceperea de a face acest lucru cu lapte alternativ – obținut din migdale și ovăz – fiind o provocare și mai mare. Aceștia au pregătit pentru membrii juriului trei cafele, două latte cu lapte alternativ și un flat white, băutura de test pentru barista, cu lapte spumat.

Filip va reprezenta România la următoarea etapă internațională a Campionatului Starbucks Barista, unde va intra în competiție cu alți campioni naționali din 42 de țări, din întreaga EMEA. Dintre aceștia, numai 10 vor ajunge în finala Campionatului Starbucks Barista 2022, organizat pentru prima dată în cafeneau magnifică Milano Starbucks Reserve Roastery, în luna octombrie a acestui an.

Acest Campionat Starbucks Barista care se desfășoară anual la nivelul companiei susține mândria, pasiunea și implicarea partenerilor. Aceștia își prezintă abilitățile de bar, coffee leadership și craft, oferind în același timp servicii de top pentru clienți. La nivel național, anul acesta au participat peste 20 Starbucks Barista, dintre care doar șase s-au calificat în marea finală națională.