După farfuriile de tărâţe comestibile,paiele de băut comestibile sunt acum disponibile şi în România

0

După succesul înregistrat cu farfuriile de tărâţe comestibile, firma Dent Cafe aduce în România şi paiele de băut comestibile. Paiele sunt fabricate în Germania, dintr-un amestec de fibre de măr şi cereale.

Ȋn contextul interzicerii utilizării produselor de unică folosinţă din plastic începând cu 3 iulie 2021 (precum paie, tacâmuri, recipiente pentru mâncare, beţişoare pentru baloane sau cosmetice), ca urmare a Directivei Europene din 2019, paiele sunt alternativa perfectă la produsele din sticlă, metal, hârtie, PLA sau plastic.

Paiele sunt vegane, fabricate din materii prime regenerabile şi sunt potrivite pentru băuturi calde şi reci.

Lukasz Lichtenberg, manager al companiei româneşti declară: “Ȋn urma succesului înregistrat cu producatorul Biotrem, am remarcat o deschidere peste aşteptări a pieţei româneşti în privinţa adoptării unor soluţii bune pentru mediu şi în privinţa educării consumatorului cu privire la deciziile de cumpărare. Suntem în permanenţă în căutarea unor soluţii alternative, cu determinarea de a găsi cele mai bune produse fabricate în Uniunea Europeană. Ne dorim ca cei care vor să adopte variante sustenabile să poată alege produsele premium.

Pe măsură ce aceste alternative vor apărea, vor fi produse, ne asumăm aducerea lor pe piaţa românească. Ȋn prezent suntem în căutarea unor alternative la pahare. Dacă acestea vor fi disponibile, într-o variantă cu adevarat ecologică, şi nu sub forma a ceea ce numim greenwashing, le vom aduce în România.

România se înscrie printre țările care mai au de făcut fac pași importanți în ceea ce privește responsabilizarea consumatorului și a comercianților în legătură cu deșeurile generate și impactul acestora asupra mediului.

Primele paie au fost livrate în cafenele cunoscute din Bucureşti, Cluj, Braşov, etc. Producătorul Wisefood Gmbh este reprezentat în România de către Dent Café SRL, o firmă care activează din 2011 în domeniul stomatologiei.