Dosare de plastic colorat, produse de birotică mai utile decât crezi

0

Organizarea corectă a muncii în birou reprezintă de cele mai multe ori  jumătate din succesul activității desfășurate la job. Iar pentru a avea pus în ordine tot ceea ce trebuie, articolele de birotică sunt esențiale. Printre acestea, pe nedrept ignorate, sunt modestele dosare de plastic.

Dosare de plastic indispensabile pentru munca de birou

Nimic nu este mai ieftin și mai bun pentru sortarea și depozitarea sigură, pe categorii, a diferitelor cereri, rapoarte, grafice, note de birou și așa mai departe, decât aceste dosare de plastic pentru birou. Mulți își dau seama de importanța lor doar în momentul în care rămân fără stocul de dosare colorate. Mare bine a mai făcut angajaților de la birouri acela ce le-a inventat!

Mult mai rezistente decât suratele lor confecționate din carton, minunatele dosare din plastic tip plic, dosare de plastic cu șina, dosare cu perforații sau cu clemă rabatabilă, sunt indispensabile.

Toate acestea dosare de plastic office se găsesc în ofertele magazinelor online de profil într-o varietate de mărimi (formate), calitate, grosime a plasticului, culori, aspect exterior, textură și preț.

De obicei ele se pot achiziționa în seturi de 10, 25, 50 sau chiar 100 de bucăți, pentru sume extrem de convenabile, mai ales că, de obicei, seturile conțin dosare de culori diferite.

Este foarte importantă nuanța copertei/copertelor opace a unui dosar de plastic, deoarece în cele mai multe companii, în cadrul departamentelor și, la scară mai mică, a birourilor, documentele sunt așezate în aceste dosare și mai apoi în bibliorafturi, pe categorii de importanță și/sau ani, pentru a fi mai ușor de găsit la nevoie.

De multe ori, codul de culori este următorul:

– roșu – pentru documentele foarte importante (ca urgență, conținut);

– albastru – pentru documentele uzuale de birou (cu urgență medie de soluționare sau importanță a datelor incluse în documente);

– galben –  pentru înscrisurile de importanță mică (mai puțin urgente, documente ce trebuie arhivate);

– verde – documente diverse, ce nu se includ în cele trei categorii anterioare.

Desigur, mai există și alte culori de dosare: mov, roz, maro, inclusiv dosare de plastic albe și negre. Fiecare angajat, șef de birou sau de departament poate să stabilească, după caz, propriul cod coloristic de stocare a documentelor.

Dosare de plastic pentru la școală și acasă

Dar aceste obiecte de birotică ieftine, ce se pot găsi în magazinele online la niște prețuri excelente, nu sunt folosite doar la job.

Ele sunt de mare ajutor și la liceu sau facultate ori acasă.

Elevii și studenții păstrează în ele cursuri, referate, iar gospodinele pasionate de bucătărit rețete de bucătărie vechi.

Cu tată explozia gadget-urilor moderne, nu poți să știi când o să  moară subit bateria tabletei, laptopului, când telefonul smart se strică. Tot mai sigură e o foaie de hârtie păstrată într-un dosar de plastic cu șină și găuri de încopciat, într-un dosar de plastic cu clemă pivotantă sau un dosar de plastic cu clip magic, extrem de modern.

Chiar și dacă mergi la un seminar de dezvoltare personală sau profesională ai toate șansele să primești materialele tehnoredactate într-un dosar de plastic cu șină.

La fel, dacă  faci un contract turistic pentru o excursie externă, de cele mai multe ori ți se va înmâna într-un de dosar de plastic colorat un exemplar original al documentului semnat cu agenția respectivă și dovada plății.

Actele pot fi stocate pentru o lungă perioadă de timp fără a-și pierde aspectul prezentabil cu ajutorul dosarelor. Plasticul este rezistent la rupere și impermeabil, nu mai trebuie să vă faceți griji în acest sens.

Așadar, îngrijește-te să ai mereu la îndemână, la job și acasă, dosare de plastic colorate, pentru că îți vor fi de mare ajutor într-o multitudine de situații. Magazinele online ce comercializează produse de birotică te așteaptă cu oferte atractive în acest sens!