Distanța București-Cluj, parcursă în 28 de minute la un preț de 25 euro. Nu este cu avionul!

0

Hyperloop, un mijloc futurist de transport inventat de miliardarul din Silicon Valley Elon Musk, este prezentat în această perioadă la Berlin, la Innotrans, cel mai mare târg internaţional pentru tehnologie de transport. Acesta promite călătorii rapide pe distanţe lungi, supertehnologizate, la superviteze şi la superpreţuri.

Faptul că pasagerii se urcă în capsule ce sunt apoi propulsate printr-un tub poate să nu pară prea atrăgător, încă realizatorii Hyperloop declară că acesta va schimba radical modul în care gândim astăzi transportul şi ar putea deveni realitate până în 2020. ”Nu suntem nici tren, nici maşină, nici avion”, a spus Bibop Gresta, director executiv la Hyperloop Transportation Technologies (HTT), una dintre firmele care se întrec la târgul de la Berlin pentru a da viaţă acestui vehicul care să parcurgă distanţe mari în doar câteva minute, scrie Agerpres.

Oamenii de ştiinţă visează de multă vreme să reuşească să înfrângă rezistenţa aerului – reducând în mod considerabil energia de care e nevoie pentru transportul de mare viteză – şi să pună în mişcare vehicule de transport de pasageri printr-un vacuum. Însă, Musk, magnatul PayPal care pariază pe rachete, cu SpaceX, şi pe vehiculele electrice, cu Tesla, a insuflat viaţă în această idee, în 2013, cu o lucrare ce aduce în prim-plan ”al cincilea mod de transport”.

În viziunea sa, acesta ar lega Los Angeles de San Francisco printr-un tub, iar călătoriile ar dura circa 30 de minute. Cele două oraşe sunt în acest moment separate de o distanţă ce se parcurge în cinci-şase ore pe drum şi într-o oră cu avionul. Fiind ocupat cu alte provocări, Musk a oferit ideea, gratuit, companiilor interesate să o dezvolte.

Vezi continuarea pe capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.