Din ce sunt făcute jeleurile. Ingredientele surprinzătoare care stau la baza delicioaselor bomboane gumate

0

Puţini se întreabă din ce sunt făcute jeleurile, acele bomboane gumate care fac atât deliciul copiilor cât şi al adulţilor. Potrivit happytv.ro , la baza jeleurilor stă gelatină, un produs obţinut din şorici de porc (44% pondere între ingrediente), piei de bovine (28%), oase de porc, cal sau vacă (27%) şi alte ingrediente (1%).

Gelatina este folosită în industria alimentară ca agent de coagulare. Uneori ea este utilizată şi pentru a da volum alimentelor, fără a adăuga calorii. Pentru cei care nu consumă produse animaliere, industria alimentară a dezvoltat şi gelatina alternativă. Aceasta se obţine prin înlocuirea substanţelor de origine animală cu extracte de plante.

Sunt şi jeleuri care nu sunt produse din colagen ci din pectină. Adică din polizaharide ce se găsesc în mod natural în părțile nelemnoase ale plantelor. Pectina este întrebuinţată tot ca gelifiant şi stabilizator şi este întâlnită mai ales în gemuri.

Pe lângă gelatina obţinută din resturi de animale, jeleurile conţin coloranţi, îndulcitori în cantităţi importante şi arome artificiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here