Home / Food / Dieta ketogenică ar putea fi viitorul în materie de slăbit
Foto: Shutterstock

Dieta ketogenică ar putea fi viitorul în materie de slăbit

Ai zice că o dietă foarte bogată în grăsimi nu te-ar ajuta să slăbești, dar cercetări serioase și recente ar putea să-ți schimbe această perspectivă. Vorbim de ceea ce se numește dieta ketogenică, dietă despre care oamenii de știință spun că ar fi bună chiar și la prevenția unor boli de genul diabetului sau cancerului. 

Dieta ketogenică (keto, cum îi spun amicii) se folosește de grăsimea ta pe post de combustibil, în loc de carbohidrați sau proteină. În termeni foarte simpli, dieta keto constă în 75 la sută grăsime, 20 la sută proteină și foaaaaarte puțini carbohidrați, vreo 5 procente. Această proporție intenționează  să-ți pună corpul într-o stare de ketoză, care oprește eliberarea de insulină și, prin urmare, a nivelului de zahăr din sânge.

Beneficiile ketozei pentru sănătatea ta sunt îmbunătățirea unor markeri riologici, cum ar fi reducerea tensiunii arteriale și descrește apetitul pentru mâncare, datorită consumului de grăsimi. Ai putea crede că seamănă mult cu dieta Atkins dar nu e. Principala diferență este conținutul de proteină din dietă. Atkins tinde să pună foarte mult accentul pe proteină, în timp ce dieta ketogenică e moderată.

Nu e un plan foarte ușor de urmărit, dar teoria ketozei ca potențială metodă de prevenire a bolilor câștigă atenție din partea oncologilor. Dr Patrick Hwu, unul dintre specialiștii în cancer cei mai apreciați, a studiat această dietă de patru ani. Preferă să-i spună „dieta de ardere a grăsimilor“.

Deși mai e nevoie de multă cercetare ca să se demonstreze că rezultatele sunt, într-adevăr, cele bune, dr. Hwu, crede c-o să vadă îmbunătățiri în sănătatea oamenilor.

Află mai multe despre această dietă pe clickpentrufemei.ro

https://jysk.ro/green-days?utm_source=programmatic_audience&utm_medium=banner&utm_content=970x250&utm_campaign=RO_Display_2018

About paginadelifestyle

Check Also

Top 5 sfaturi de slăbit care funcționează pentru toată lumea

Sunt împrumutate din cele mai cunoscute diete și nutriționiștii ne garantează că sunt cu adevărat ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.