Descoperă regatul de basm al Turciei! Vacanță de vis în Cappadocia

0
185
Foto: PINTEREST

Îți dorești să pleci în vacanță într-o locație de basm? Am găsit varianta potrivită pentru tine! Aflată în centrul Turciei, Cappadocia atrage anual milioane de turiști dornici să descopere frumusețile, istoria și tradițiile locului.

În podișul Anatoliei se găsește regiunea Cappadocia, o regiune selenară, ruptă de realitate, un pământ desprins parcă din basme. Aici, dansul istoriei cu cultura, a vântului cu apa, a omului cu natura, au modelat roca vulcanică moale dând naștere la formațiuni spectaculoase care adăpostesc adevărate metropole subterane și biserici sculptate în stâncă, amprentă a unei istorii milenare.

Acest loc este atât de pitoresc și plin de magie, încât cuvintele nu sunt suficiente pentru a-i descrie frumusețea.  Acum îl poți descoperi și tu printr-un program pregătit de Wens Tour, în perioada 8- 11 septembrie.

ZIUA 1

Plecarea de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu”, Cluj-Napoca către Nevșehir unde după o scurtă escală în Istanbul se aterizează pe Aeroportul Nevșehir  la ora 13:55. Aici turiștii se vor întâlni cu ghidul local și vor fi transferați la hotelul din Göreme unde vor face o scurtă incursiune în povestea zonei și li se va prezenta programul în detaliu. Timp liber după amiaza.

ZIUA 2

După micul dejun, împreună cu însoțitorul de grup și cu ghidul local se dedică ziua explorării regiunii Cappadocia unde se pot descoperi uimitoarele coșuri de zână din Ürgup, sculpturile naturale din Devrent Valley și Valea Călugăriilor (Paşabagları). După toate aceste minuni ale naturii se face loc artei și se merge în lumea ceramicii la Avanos.

După pauza de prânz se vizitează Castelul Uçhisar, Valea Porumbeilor și orașul subteran Kaymakli unul dintre multitudinea de metropole ce se găsesc în adâncurile regiunii. Ineditul Castelului Uçhisar este dat de faptul că nu este un castel clasic la care cu siguranță vă gândiți când auziți pentru prima dată numele. Acesta este de fapt o formațiune stâncoasă impozantă asemena unui palat cu sute de ferestre mici sculptate în piatră, din vârful căruia panorama oferită asupra zonei, lasă vizitatorul fără  cuvinte.

ZIUA 3  

Doritorii își vor putea începe ziua cu mult renumitul și recomandatul zbor cu balonul, unde vor putea admira într-o atmosferă idilică lumea împietrită care se întinde în decorul răsăritului.  După micul dejun este timp liber sau se turiștii se pot aventura într-o drumeție cu un însoțitor local pentru a descoperi cele mai ascunse minuni ale locului.

După prânz se vor pe cont propriu muzeul în aer liber Göreme, cel mai renumit din regiune, un vast complex monastic alcătuit din zeci de biserici săpate în stâncă.  După amiază puteți opta pentru o aventură călare în frumoasele văi și să finalizați ziua cu un BBQ într-un mediu și o atmosferă rustică specifică zonei.

ZIUA 4  

După micul dejun, turiștii mai au timp pentru o scurtă sesiune de shopping urmând ca în jurul orei 12:00 să fie transferați înapoi la aeroportul Nevșehir, de unde zborul companiei Turkish Airlines va decola la ora 14:50. După o escală în Istanbul vor ajunge în Cluj-Napoca la ora 19:55.

Tariful excursiei este de 439 de euro/persoană, loc în cameră dublă.

Pentru mai multe informații și rezervări vă stă la dispoziție Ștefana Ilea Cazan: la numărul de telefon +40-754 349 845 sau e-mail: stefana.ilea@wens.ro