Demachierea, cel mai important pas în rutina de îngrijire a tenului

0

Demachierea tenului este unul dintre cele mai importante procese pe care noi femeile trebuie să le aplicăm cu sfințenie, după fiecare aplicare a make-up-ului, ori dacă nu, consecințele se vor cunoaște peste ceva timp. Tocmai de aceea, atâta timp cât folosim rimel, fard de pleoape sau alte cosmetice care să ne ajute să ne punem în valoare frumusețea, trebuie să nu uităm să cumpărăm și un lapte demachiant. Totodată, după demachiere este necesar un al procedeu, și anume, hidratarea cu ajutorul unei creme speciale. Cele mai multe femei, obișnuiesc însă să aplice și loțiune tonică pentru a se asigura că toate urmele de make-up au fost îndepărtate de pe tenul lor.

Rolul principal al demachierii este acela de a menține pielea tânără, vreme mai  îndelungată, deoarece studiile au arătat că folosirea excesivă a cosmeticelor duce la grăbirea procesului de îmbătrânire și implicit, la apariția ridurilor. Medicii dermatologii recomandă demachierea, chiar și în cazul în care nu ați aplicat make-up în ziua respectivă, motivând că în aerul poluat în care trăim există o mulțime de particule de praf care ne acoperă pori.

Puteți face un test, seara, cu ajutorul unui șervețel demachiant sau al unei dischete pe care ați aplicat laptele demachiant. Veți fi surprinsă să realizați că aceasta nu va mai avea culoarea alb imaculat, din cauza prafului depus.  Toate aceste particule de praf nu fac altceva decât să sufoce pielea și au ca rezultat apariția imperfecțiunilor care de multe ori se dovedesc greu de acoperit sau tratat.

O altă regulă de multe ori încălcată de doamne și domnișoare, probabil din lipsa timpului liber sau din prea multă comoditate, o reprezintă frecvența acestui proces de demachiere. În cele mai bune cazuri, femeile obișnuiesc să se demachieze seara, însă sfatul nostru este ca acest proces să fi repetat și dimineața, din cauza sebumului care se acumulează pe ten, noaptea.

Citeste continuarea pe fashion365.ro!