De ce să folosești uleiul de argan pentru piele

0
50
Foto: Pixabay.com

Știm despre uleiul de argan că este un adevărat remediu pentru păr, redându-i vitalitatea și luptând pentru regenerarea acestuia. Este un produs naturist cu numeroase proprietăți, cunoscut din cele mai vechi timpuri și fiind folosit astăzi mai ales în scop cosmetic.

Datorită proprietăților sale, uleiul de argan este folosit în numeroase produse cosmetice, fiind considerat de experții în frumusețe un adevărat aur cosmetic. Ne ajută să ne menținem frumoase, având grijă de pielea noastră, dar și de păr, fiind un produs ce poate fi întrebuințat în mai multe feluri.

Uleiul de argan se obține din nucile copacului ce îi poartă numele, originar din Maroc. Cu toate că aproape întreaga omenire îi cunoaște proprietățile, plantațiile de argan nu sunt destul de numeroase. Acesta conține acizi grași ce au rol antiinflamator, dar și caroten, vitamina E și numeroși antioxidanți. Se poate găsi atât în stare pură, naturală, dar și combinat cu alte produse, fiind prezent în numeroase produse cosmetice.

Uleiul de argan, hidratează pielea

Aplicat pe piele, uleiul de argan hrănește epiderma în profunzime și o hidratează perfect. De aceea, este bine să se aplice cu regularitate sau să se realizeze anumite măști cosmetice. Încă de la primele aplicări vei putea observa și efectul, pielea va deveni mai elastică și mai catifelată, tenul va fi bine hidratat și în același timp va fi protejat împotriva radicalilor liberi.

Trebuie să ai în vedere ca în fiecare seară, mai înainte de culcare să aplici pe mână puțin ulei de argan și mai apoi să masezi pielea bine. Dimineața vei putea observa efectele – acestea fiind uimitoare.

Aliat împotriva îmbătrânirii

Conține vitamina E, așa că are drept efect întârzierea efectelor îmbătrânirii. Uleiul de argan luptă împotriva acțiunii radicalilor liberi, iar acest lucru va proteja pielea de efectele îmbătrânirii, prevenind apariția ridurilor. Ar fi indicat să folosești ulei presat la rece și să aplici o mască cosmetică la nivelul feței cu ulei de argan de două ori pe săptămână.

Nu îngrașă tenul

Fiind vorba despre ulei, multe persoane care suferă de ten predispus la îngrășare se tem că odată cu aplicarea acestuia, pielea să nu se îngrașe și mai mult. Cu toate acestea, uleiul de argan poate fi folosit de orice persoană, chiar și de cele care suferă de un exces de sebum. Recomandarea cosmeticienilor pentru persoanele cu ten gras este să încerce să aplice zilnic uleiuri pentru față, reușind în acest fel să regleze excesul de sebum. Mai exact, dacă nu aplici produse onctuoase, pielea va începe să se îngrașe, producând singură sebum. Și ținând cont de acest lucru, trebuie să remarcăm că uleiul de argan acționează și împotriva acneei, eczemelor și a altor probleme ale pielii, la fel de neplăcute.

Poate fi aplicat mereu

Nu există o regulă care să stabilească cum să se aplice ulei de argan pe piele. Acesta nu face rău, astfel că nu există limitări din acest punct de vedere. Dimineața ai putea să îl aplici pe piele mai înainte de a te machia, hidratând și protejând pielea. De asemenea, seara este bine să îl aplici înainte de culcare, folosindu-l drept tratament pentru un ten sănătos.

Uleiul de argan poate fi combinat cu numeroase alte uleiuri și creme și astfel se pot crea măști cosmetice care să te ajute să îi redai pielii tale elasticitatea, finețea și mai ales un aspect cât mai plăcut, ținând departe efectele îmbătrânirii și apariția ridurilor.

De aceea, bucură-te de tot ceea ce ți-a oferit natura, ai grijă de tenul tău prin aplicarea unor produse sănătoase, bogate în vitamine și minerale, perfecte pentru nevoile tale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here