De ce sa folosesti becuri led?

0

Fiecare distribuitor electrice are in gama de produse si becurile led. Acestea sunt atat de des intalnite pentru ca cererea este mare. Datorita numeroaselor beneficii, acum aceste becuri se pot gasi in fiecare casa.

Distribuitor electrice – avantajele becurilor led

Cu usurinta, cel mai semnificativ avantaj al LED-urilor in comparatie cu solutiile traditionale de iluminare este durata lunga de viata. LED-ul mediu dureaza de la 50.000 de ore de functionare pana la 100.000 ore de functionare si chiar mai mult.

Acest lucru inseamna ca durata lor de viata este de 2-4 ori mai lunga decat durata de viata a becurilor fluorescente, cu halogen si chiar a becurilor cu vapori de sodiu. Este de peste 40 de ori mai mare decat cea a becului mediu cu incandescenta. Din acest motiv fiecare distribuitor electrice comercializeaza astfel de becuri.

Inlocuirea mai rara inseamna doua lucruri importante: costuri mai mici de intretinere in ceea ce priveste forta de munca si costuri mai mici pentru inlocuire.

LED-urile consuma in general cantitati foarte mici de energie. Pentru a compara eficienta energetica a diferitelor solutii de iluminare se ia in calcul unul dintre cei doi termeni: eficienta luminoasa sau lumenii. Aceste doua elemente descriu, in esenta, cantitatea de lumina emisa pe unitatea de putere (wati) consumata de bec.

Majoritatea proiectelor de iluminare cu LED-uri au avut ca rezultat o imbunatatire cu 60-75% a eficientei energetice globale. In functie de luminile existente si de LED-urile speciale instalate, economiile ar putea fi mai mari de 90%.

Siguranta este, probabil, avantajul cel mai adesea neglijat atunci cand vine vorba de iluminatul cu LED-uri. Riscul numarul unu in ceea ce priveste iluminatul este emisia de caldura. LED-urile aproape ca nu emit caldura, in timp ce becurile traditionale, cum ar fi cele cu incandescenta, transforma mai mult de 90% din energia totala folosita in caldura.

Aceasta inseamna ca numai 10% din consum este transformat in lumina (ceea ce le face extrem de ineficiente in comparatie cu LED-urile). In plus, deoarece LED-urile consuma mai putina energie, ele pot functiona eficient in sistemele electrice de joasa tensiune. Acestea sunt, in general, mult mai sigure in cazul in care ceva nu merge bine si nici nu exista posibilitatea sa explodeze.

Dispozitivul LED real este extrem de mic. Dispozitivele electrice de mici dimensiuni pot fi mai mici de o zecime de milimetru patrat, in timp ce dispozitivele de putere mai mari ajung la un milimetru patrat. Dimensiunile lor mici fac LED-urile incredibil de adaptabile la un numar infinit de aplicatii de iluminat.

CRI este o masura a capacitatii luminii de a arata culoarea reala a obiectelor, in comparatie cu o sursa de lumina ideala (lumina naturala). CRI inalt este, in general, o caracteristica dezirabila (desi, desigur, depinde de cererea necesara). LED-urile au, in general, valori foarte bune cand vine vorba de CRI.

Tehnologia LED emite lumina la 180 de grade.

Orice alt tip de lumina emite lumina la 360 de grade in jurul sursei. Emisiile de 360 de grade necesita dispozitive auxiliare pentru a reflecta si/ sau redirectiona lumina. LED-urile rezolva complet aceasta problema si sunt ideale in ceea ce priveste eficienta energetica globala a sistemului.