De ce nu este recomandat să adaugi lapte sau zahăr în cafea

0
184
Foto: theodysseyonline.com

Cu zahăr, cu lapte…cafeaua este un energizant perfect pentru un început de zi. Specialiștii spun însă că ar trebui să fie consumată fără lapte și fără zahăr, deoarece cafeaua poate avea și efecte secundare. Iată despre ce este vorba! 

Organismul fiecărei persoane este unic, iar metabolizarea cofeinei se face în mod diferit pentru fiecare în parte. În timp ce o persoană poate consuma patru cești de cafea după prânz, se simte grozav și noaptea are un somn liniștit, o altă persoană, care bea o cantitate mult mai mică dimineața, are palpitații și nu mai poate dormi noaptea, notează Huffington Post, citat de unica.ro

„Unul dintre cele mai puternice efecte fiziologice ale cofeinei este capacitatea de a stimula sistemul nervos pentru a produce adrenalină”, a explicat nutriționistul Tamar Samuels.

Eliberarea adrenalinei în sânge crește tensiunea arterială, bătăile inimii și activitatea aparatului respirator. Toate acestea pot contribui la senzația de nervozitate pe care unele persoane o experimentează atunci când consumă prea multa cafea.

Potrivit nutriționistului, persoanele cu țesut esofagian, stomalac sau intestinal inflamat pot întâmpina anumite sensibilități la băuturi ce provoacă aciditate, întâmpinând senzația de arsură.

De nu trebuie să pui lapte în cafea

Tamar Samuels a avertizat că laptele adăugat în cafea crește aciditatea. Totodată, zahărul și alți îndulcitori artificiali agăugați în ceașca de cafea pot provoca indigestie, diabet de tip 2 sau poate conduce chiar la creșterea în greutate, mai scrie unica.ro