De ce ne îngrășăm în post? Alimentele pe care trebuie să le eviți în această perioadă

0
Foto: divany.hu

In perioada postului consumam mai multa paine, cornuri si covrigi, toate cu produse uleioase. Medicii atrag atentia ca produsele de post pot deveni periculoase pentru sanatatea noastra, si mai mult, favorizeaza ingrasarea. Cum si ce trebuie sa mancam in aceste zile, aflati imediat.

Produsele de post sunt usor de gatit si se pot consuma in diverse forme insa specialistii atrag atentia ca dupa aceasta perioada ne putem alege cu cateva kilograme in plus sau tulburari gastroduoenale daca nu avem o alimentatie corecta.

Romanii consuma multe semipreparate de post care se gasesc in toate magazinele. Acestea sunt bogate in carbohidrati sau grasimi care consumate in exces pot avea efecte secundare.

Iată ce trebuie să faci în post pentru a nu te îngrășa: 

-Un prim pas ar fi adoptarea programului de trei mese pe zi și două gustări.

-În alimentație trebuie să incluzi antioxidanți și fibre, cum ar fi: măr verde, kiwi, ananas și fructe de pădure

-Verdele trebuie să fie vedeta în farfurie dacă ținem post. Mai exact, este recomandat să alegi spanacul, sparanghelul, fasolea verde, salata, lintea verde, varza, castraveții, ardeii și dovleceii

-Este recomandat, să eviți alimentele procesate, fără nutrienți de valoare, cele cu multă făină albă, grăsimi vegetale și zahăr.

-Cartofii trebuie consumați ocazional, cu măsură și copți. Orezul de reduce la o lingură, pâinea integrală la o felie, iar fructele oleaginoase la maximum 10.

-De asemenea, nu trebuie să abuzăm de uleiuri, măsline și miere , scrie Libertatea.ro