De ce merita sa inveti limba germana

0

Intr-o lume intr-o continua schimbare, avantajul mai multor calificari iti ofera posibilitatea de a putea oricand sa te reprofilezi, obtinand un nou loc de munca mult mai usor. Daca te-ai hotarat sa urmezi cursuri de calificare intr-o alta specializare, ar trebui sa iei in calcul, de asemenea, si invatarea a cat mai multor limbi straine.

De exemplu, limba germana ofera o multitudine de avantaje. Iata o parte dintre ele, care ar putea sa te convinga sa urmezi cursuri limba germana:

1. Germana este cea mai vorbita limba din Europa.

Mai multi oameni vorbesc limba germana ca limba materna decat orice alta limba din Europa. Nu este de mirare, din moment ce 83 de milioane de locuitori ai Germaniei fac ca aceasta tara sa fie cea mai populata natiune europeana. Dar nu numai locuitorii Germaniei vorbesc germana. Este, de asemenea, o limba oficiala a Austriei, a Elvetiei, a Luxemburgului si a Liechtensteinului. Si este limba materna a unei parti importante a populatiei din nordul Italiei, estul Belgiei, din Olanda, Danemarca, Franta de Est, parti din Polonia, Republica Ceha, Rusia si chiar Romania, precum si din alte parti ale Europei.

Dincolo de faptul ca, odata ce invatati limba germana veti putea comunica cu 120 de milioane de vorbitori nativi de pe glob, amintiti-va ca multi alti oameni invata limba germana ca a doua limba. Este a 3-a limba straina cea mai populara predata la nivel mondial si a doua cea mai populara in Europa si Japonia, dupa engleza.

2. Germania are cea de-a treia cea mai puternica economie din lume si este tara care are cele mai mari exporturi de pe glob.

Germania are cea de-a treia economie din lume si este puterea economica a Uniunii Europene. In 2007 – pentru al 5-lea an consecutiv si in ciuda deprecierii monedei euro – germanii au fost campioni mondiali la exporturi. Tara a exportat marfuri in valoare de 940 miliarde de dolari, depasind chiar exporturile din SUA. De la industria de masini pana la echipamente industriale, de la produse farmaceutice la bunuri de uz gospodaresc, firmele germane depind de exporturi. Competitivitatea si oportunitatea produselor germane de pe piata sunt indicate de excedentul comercial substantial al tarii, care a atins in anul 2006 162 miliarde de euro (209 miliarde de dolari) si continua sa creasca in fiecare an.

Si nu uitati ca Elvetia, o alta tara vorbitoare de limba germana, are unul dintre cele mai inalte standarde de viata din lume.