De ce hidroizolatia unei cladiri este atat de importanta

0

Infiltratiile de apa sunt, fara indoiala, cel mai mare cosmar pentru proprietarii de locuinte. Cu totii stim ca apa poate afecta casele noastre, fie ca vorbim despre apartamentele situate la ultimele etaje sau despre casele cu pivnita sau beci.

Prin urmare, hidroizolatia unei cladiri este foarte importanta, motiv pentru care i s-a acordat mai multa atentie in ultimii ani. Daca infiltrarea apei nu este oprita la timp, aceasta va afecta grav cladirea. Durata de viata a unei structuri depinde de stabilitatea acesteia, iar stabilitatea este afectata de infiltratia apei.

Conceptul de hidroizolare sau protejare a cladirilor impotriva actiunii daunatoare a apei deriva din necesitatea de a evita apa si umiditatea care actioneaza negativ asupra constructiei si a materialelor utilizate in constructie. Acest efect negativ se manifesta in mai multe moduri, creand probleme de sanatate, deteriorare structurala, coroziune care este precum cancerul pentru o cladire, si alte cateva probleme. Reparatia unei cladiri afectata de infiltratia apei poate fi foarte scumpa.

De obicei, masuri de hidroizolare a unei locuinte sunt luate in momentul constructiei, pentru a asigura controlul umiditatii in faza initiala. Hidroizolarea poate fi realizata si dupa construirea unei cladiri, pentru a rezolva problemele pe masura ce acestea apar. In zilele noastre exista firme specializate in hidroizolatii, care detin abilitati, cunostinte si tehnologii speciale pentru izolarea cladirilor, oferind, de asemenea, garantie pentru 10-20 de ani.

Hidroizolatia unei cladiri este deosebit de importanta pe timp de iarna, pentru ca betonul se micsoreaza atunci cand se face frig, determinand astfel largirea fisurilor din beton.

Iata patru motive importante pentru care casa dvs. are nevoie de hidroizolatie.

Protejeaza interiorul casei

Partea interioara a casei dvs. este de obicei expusa multor elemente meteorologice imprevizibile, precum razele soarelui si ploile. Acestea includ peretii, podelele, fundatia si chiar izolatia. Oricat de mult incercati sa va intariti peretii, in timpul constructiei casei, folosind otel, beton etc., aceste materiale se fisureaza si ruginesc in timp. Hidroizolatia locuintei protejeaza peretii de surpare.

Previne aparitia problemelor de sanatate

Cand umiditatea apare in pereti si tavane, aceasta duce la formarea mucegaiului. Mucegaiul, la randul lui, provoaca grave probleme de sanatate. Sporii de mucegai ajung in aer si sunt inhalati, ajungand in plamani. Este intotdeauna de preferat sa faceti hidroizolatia locuintei la momentul potrivit, pentru a va feri dvs. si familia dvs. de astfel de probleme de sanatate.

Economisesti bani

Chiar daca costurile hidroizolatiei ti se pot parea mari, este mai bine sa previi decat sa repari. Cel mai bine este sa ne gandim la aceasta ca la o investitie pe termen lung care justifica bani pe toata durata de viata a cladirii.

Asigura confortul pe termen lung

Hidroizolatia reduce umiditatea din interiorul cladirii. Acest lucru iti va asigura confortul in care vei trai, oferind totodata o baza pentru derularea lucrarilor ulterioare. Gandindu-va din timp la asta va poate scapa mai tarziu de alte dureri de cap.