De ce este recomandat sa fie folosite anvelope de iarna dedicate?

0
Foto: unsplash.com

Iarna bate la usa, iar tot mai multi conducatori auto trebuie sa ia o decizie – anvelope dedicate sau anvelope all season. Pentru comoditate, numeori soferi aleg varianta cu anvelope all season pe care sa le foloseasca tot anul, fara sa fie nevoie sa le inlocuiasca. In realitate, cele mai multe avantaje sunt oferite de anvelopele dedicate, iar cu un set de anvelope de iarna Hankook se vor obtine calatorii in siguranta pe tot parcursul iernii.

Anvelopele de iarna au o mai buna aderenta

Aderenta este foarte importanta atunci cand vine vorba despre iarna si zapada. Fara derenta potrivita va fi extrem de complicat ca soferul sa mentina masina in pozitie optima pentru o rulare in siguranta, atunci cand sub roti este zapada, mai ales zapada batatorita, care are tendinta de a deveni alunecoasa.

Aceasta aderenta se datoreaza in principal faptului ca materialul din care este produs cauciucul este realizat special pentru a ramane flexibil la temperaturi foarte scazute, ceea ce nu se va putea spune despre anvelopele de vara.

Anvelopele de iarna au canturile adaptate pentru conditii meteo extreme

In timp ce anvelopele de vara tind sa se incarce cu zapada, cele de iarna o resping astfel incat anvelopa sa ramana curata. Desi la prima vedere nu pare important, in realitate este extrem de important pentru simplul fapt ca o anvelopa de buna calitate car este dedicata sezonului rece nu va avea o astfel de problema.

In momentul in care anvelopele se incarca cu extrem de multa zapada, ele pierd si mai multa aderenta, ajungand la momentul in care nu vor mai putea face fata si vor duce la deraparea vehiculului.

Anvelopele de iarna de calitate sunt testate pentru eficienta

Anvelopele de iarna de la branduri cunoscute sunt testate de producator pentru a oferi cele mai bune rezultate in conditii de vreme extrema. Acestea fiind spuse, se poate deduce faptul ca ele garanteaza o functionare eficienta. Desigur, este important si ca persoana care conduce vehiculul sa fie cat mai prudenta si sa actioneze corespunzator astfel incat sa ramana in siguranta in conditii de vreme extreme.