De ce este indicat sa iti dotezi casa de vacanta cu camere de supraveghere

0
37

Orice om isi doreste ca, macar pentru doua-trei saptamani in fiecare an, sa se deconecteze de la problemele de la munca, de la stresul activitatilor de zi cu zi si de la traficul haotic din marile orase. Majoritatea aleg drept destinatie de vacanta un hotel all-inclusive pe malul marii sau intr-o zona muntoasa, in tara sau peste hotare. Cu adevarat norocosi sunt insa cei care detin o casa de vacanta intr-o zona pitoreasca si retrasa, unde se pot refugia, alaturi de prieteni sau familie, atunci cand simt nevoia sa isi reincarce bateriile.

Daca si tu detii o casa de vacanta, aflata la sute de kilometri de orasul in care locuiesti si lucrezi, cel mai probabil nu ajungi acolo atat de des pe cat ti-ai dori. Pentru a avea certitudinea ca bunurile tale sunt in siguranta si ca, odata ajuns acolo, te poti relaxa in voie, este indicat sa iti dotezi proprietatea cu camere de supraveghere digitale.

Aceste camere de supraveghere folosesc tehnologia digitala si sunt capabile sa transmita imaginile la distanta, catre smartphone-ul sau calculatorul tau, prin intermediul internetului. Astfel, inca din definitie reies principalele doua beneficii ale instalarii unor astfel de dispozitive in casa ta de vacanta.

In primul rand, datorita folosirii tehnologiei digitale, imaginile furnizate de aceste camere de supraveghere vor fi HD sau FullHD si iti vor permite sa observi orice detaliu, cum ar fi trasaturi faciale sau numere de inmatriculare. De asemenea, avand in vedere ca imaginile sunt transmise online, poti verifica oricand ce se intampla in jurul casei, in curte sau in interior, la orice ora din zi sau din noapte si de oriunde te-ai afla.

Un alt beneficiu al acestor camere de supraveghere este ca se instaleaza mult mai usor decat cele  analogice, deoarece folosesc tehnologie wireless. Acest lucru inseamna ca le poti monta chiar si dupa ce casa de vacanta a fost finisata, deoarece nu trebuie sa introduci cabluri prin pereti. In plus, ele pot fi instalate oriunde, fara restrictii, iar numarul lor poate fi oricand suplimentat. Singura conditie este sa beneficiezi de o conexiune puternica la internet, pentru ca imaginile sa poata fi transmise in timp real si la calitate maxima.

Prin definitie, o casa de vacanta este nelocuita timp de mai multe luni pe an, iar acest lucru poate atrage raufacatorii, cu atat mai mult cu cat este nou construita si are un aspect impresionant. Instalarea unor camere de supraveghere este, insa, un semn important ca respectiva cladire este monitorizata in permanenta, iar hotii vor sta deoparte si, cel mai probabil, vor alege un obiectiv nesupravegheat.

In situatia putin probabila in care hotii nu observa camerele de supraveghere sau decid sa isi duca la bun sfarsit planurile marsave, imaginile vor fi transmise autoritatilor, care ii vor identifica si prinde pe faptasi in cel mai scurt timp si ii vor pune sa plateasca pentru faptele lor. In plus, tu iti vei recupera cu usurinta eventualele bunuri sau sume de bani sustrase.