De ce este importantă vesta într-un echipament de protecție?

0

Vestele de siguranță sunt parte din echipamentul de protecție absolut necesar în unele industrii. Tind să fie ușor subestimate, dat fiind faptul că nu acoperă corpul, nu îndeplinesc aspecte ce țin de echiparea completă pentru a munci în siguranță. Așa să fie oare? Un astfel de element nu este degeaba parte din echipamentul complet de muncă.

Să vedem și ce rol are o vestă în șirul de tipuri de imbracaminte de protectie. În diversitatea lor, vestele pot asigura confort termic, sunt reflectorizante de asemenea. Alegerea va corespunde cu necesitatea și deci cu mediul în care vor fi utilizate. Cei de la Tresa, distribuitor al marilor branduri de nișă, ce dispune de varietate de îmbrăcăminte și încălțăminte de protecție, vine la capitolul veste cu variante: vestă de semnalizare, de lucru sau termoizolantă, vătuită etc.

Când și de ce trebuie purtată o vestă

Vestele sunt croite astfel încât să nu încarce echipamentul de lucru. Materialul folosit este adesea unul ușor, subțire, întocmai pentru a nu adăuga greutate corpului. Să ne gândim că dacă plouă, aceasta nu absoarbe apă și deci nu atârnă, mai grea, pe corp.

Unul din scopurile pentru care vesta devine obligatorie în unele domenii se referă la nevoia de vizibilitate ridicată. Astfel de veste au culori fluorescente și inserții de materiale reflectorizante, întocmai pentru ca lucrătorul să fie vizibil pentru cei din jur, indiferent de condițiile vremii. Sunt un element de identificare între persoane, ba chiar un element diferențiator între firmele de profil. De cele mai multe ori astfel de veste au imprimate și logo-ul firmei.

De altfel, implicațiile aici sunt multiple. Vizibilitatea crescută înseamnă șanse mai mici de posibile accidente. În unele domenii de activitate, întrucât sunt necesare unelte la îndemână, vesta va avea și rol de suport, păstrând acces facil pentru diverse lucruri ținute în buzunare.

Vesta, parte din echipamentul opțional al lucrătorilor

Dacă vorbim despre domeniul construcțiilor spre exemplu sau pentru cei care lucrează stradal, echipamentului de protecție specific i se adaugă numaidecât și o vestă. De cele mai multe ori cerința este ca vesta să fie reflectorizantă și să asigure vizibilitate, purtătorul să fie ușor de reperat, fie noapte sau vreme neprielnică.

În unele cazuri însă, vesta este doar echipament opțional. Asta nu înseamnă însă că nu are și un rol important. Pentru cei care lucrează ocazional în mediu rece, în congelatoare, pentru transportatori sau chiar și pentru lucrătorii comerciali, o vestă poate fi egală cu siguranța sporită și confort mai mare. Asta pentru că permite purtătorului să aibă la îndemână un echipament ce îi asigură, atunci când acesta simte nevoia, un plus de confort termic.

Vestele de acest gen pot fi vătuite, în culori simple, cu logo-ul firmei. Este un mod excelent de a face și expunere de brand, de ce nu. Astfel de veste pot fi comandate tot de la Tresa.

Un angajat care dispune de echipament complet la locul de muncă, nu doar cel obligatoriu, ci și unul opțional se va simți în siguranță la locul de muncă, va fi mai productiv și va avea desigur un moral crescut. Iată cum vesta contribuie la tot acest lanț de efecte.

Accesați tresa.ro pentru detalii privind tipurile de veste și alte echipamente de protecție, îmbrăcăminte sau încălțăminte.