Home / Food / De ce este bine să mănânci alune iarna
Foto: www.newatlas.com

De ce este bine să mănânci alune iarna

Alunele sunt gustarea preferată a multor oameni, dar consumul lor este mult mai mare iarna. Motivul? Datorită substanțelor nutritive pe care le conțin, alunele au efecte pozitive asupra sănătății, doar că ele nu sunt foarte cunoscute.

Iată care sunt beneficiile consumului de alune:

Previn creșterea în greutate

Alunele sunt săţioase, comparativ cu alte gustări bogate în calorii. Asta înseamnă că un pumn de alune este suficient pentru a ţine sub control numărul de calorii consumate, renunţând astfel de alte gustări bogate în grăsimi sau calorii. Consumându-le în timpul iernii, vei reuși să îți menții greutatea în timpul iernii.

Țin sub control colesterolul

Alunele sunt sursă importantă de grăsimi mononesaturate și polinesaturate. Acidul oleic prezent în alune scad nivelul de colesterol rău (LDL) în timp ce cresc nivelul de colesterol bun (HDL). Pentru a preveni depunerea grăsimilor pe peretele arterelor, colesterolul trebuie să fie echilibrat, la fel ca lipidele.

Previn diabetul

Aproape toate tipurile de alune conțin o cantitate mare de mangan, un mineral care joacă un rol important în motabolizarea grăsimilor și carbohidraților, absorbția calciului și ținerea sub control a nivelului de zahăr din sânge. Studiile au arătat că alunele pot scade riscul de diabet cu 21%.

Afla mai multe pe clickpentrufemei.ro!

https://jysk.ro/green-days?utm_source=programmatic_audience&utm_medium=banner&utm_content=970x250&utm_campaign=RO_Display_2018

About paginadelifestyle

Check Also

Cum trebuie să îți protejezi tenul în sezonul rece

Tenul tău merită o atenție deosebită în orice anotimp, dar mai cu seamă atunci când ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.