De ce bine să bei apă plată cu lămâie, în fiecare dimineaţă

0
Foto: avantaje.ro

Începe-ţi ziua cu un pahar mare de apă plată cu lămâie. Limonada te revigorează, este răcoritoare şi ajută la detoxifierea organismului. Iată motivele care te vor face ca, înainte cu 30 de minute de micul dejun, să savurezi această băutură minunată.

Trebuie să mai ţii cont ca apa folosită să fie călduţă. Nu rece şi nici fierbinte, pentru că altfel nu îţi va mai stimula procesul de digestie. Lămâile sunt pline de vitamina C, fier, calciu, magneziu, potasiu, enzime, antioxidanţi şi fibre.

Iată ce poate face apa cu lămâie în organismul tău! 

  • Îmbunătăţeşte digestia. Sucul de lămâie elimină toxinele din tractul digestiv, astfel că te ajută şi să slăbeşti. Detoxifică rinichii, îmbunătăţeşte tranzitul intestinal, reduce stările de greaţă, indigestiile, arsurile la stomac şi combate senzaţia de balonare.
  • Stimulează sistemul imunitar. Datorită vitaminei C, lămâia te protejează de răceală şi gripă. Este bine de ştiut că lamâile ajută şi la absorbiţia fierului din alimentele pe care le consumi.
  • Te hidratează. Este foarte important ca organismul tău să fie hidratat, mai ales în zilele caniculare. 
  • Menţine sănătatea pielii. Sursă de antioxidanţi, lămâile care protejează corpul de efectele radicalilor liberi, care sunt responsabili de îmbătrânirea prematură a pielii. Vitamina C menţine elasticitatea pielii şi previne formarea ridurilor.
  • vezi mai mult pe click.ro!