Home / Beauty / De ce apar şi cum se tratează cearcănele
Foto:click.ro

De ce apar şi cum se tratează cearcănele

Cearcănele nu au neapărat legătură cu oboseala. Sunt mulţi alţi factori care le cauzează şi le fac să persiste pe chipul nostru săptămâni, luni, chiar ani în şir. Din fericire, natura şi medicina modernă au, pentru fiecare problemă, una sau mai multe soluţii.

Hidratarea precară şi predispoziţia genetică – printre cauze

Este drept că cearcănele se văd mai tare în condiţii de oboseală când, în general, părem mai trase la faţă. Însă dacă la tinereţe dispar după o noapte bună de somn, după 40 de ani cu greu mai scăpăm de ele, odată instalate. Predispoziţia,  vârsta şi gradul de hidratare sunt factori importanţi care duc la apariţia cearcănelor. „Apar de la oboseală, dar pe condiţii predispozante. Sunt agravate de o hidratare precară, de o circulaţie proastă şi de vârstă. După 40 de ani, dacă te-ai ales cu cearcăne, nu mai scapi de ele decât prin tratamente la cabinetul doctorului”, spune medicul dertamolog Viviana Iordache.

Fumătoarele sunt şi ele predispuse mai mult la cearcăne negre. Iar asta pentru că ele aduc în organism gudroane şi nicotină, iar procesele de oxidare sunt mult mai intense. Ele trebuie să se hidrateze şi să consume mai multă vitamina C şi citrice. Curele drastice de slăbire duc, de asemenea, la apariţia cearcănelor. „Dacă slăbeşti mai mult de 5% din masa corporală, automat vei slăbi şi la faţă. Pielea cade şi atunci se văd cearcănele”, mai spune medicul dermatolog.

Injectarea cu acid hialuronic, cea mai rapidă soluţie

Cearcănele pot fi estompate uşor şi rapid prin injectarea directă cu substanţe de umplutură dermică. Cel mai des folosit este acidul hialuronic. „Substanţa injectată este îmbogăţită cu aminoacizi, antioxidanţi, minerale şi vitamine, care se combină prin restructurarea globală a dermului. Adică pielea se hidratează, se întinde uşor, atenuând atât cearcănele, cât şi ridurile.

Procedura este uşoară, durează câteva minute, iar efectele se menţin până la un an, dacă starea de hidratare a pielii e bună”, explică Valentin Burada, fondatorul Swiss EstetiX. În cazul cearcănelor negre se face dermoabraziune, urmată de tratamente cu vitamina C. Şi această procedură e simplă, poţi ieşi imediat pe stradă.

Injecţiile de drenaj pentru pungile de sub ochi

Nu confunda cearcănele cu pungile de sub ochi. Acestea din urmă reprezintă o acumulare de fluide şi se tratează cu injecţii de drenaj. Serul injectat dizolvă conţinutul pungii. Procedura nu se face persoanelor de peste 45-50 de ani pentru că nu se mai retrage pielea. Pungile se formează pe fondul unei microcirculaţii proaste a zonei, apar la persoanele care au boli renale sau tiroidiene, dar se şi moştenesc.

Află mai multe pe click.ro!

About paginadelifestyle

Check Also

Cum să-ți faci acasă o pedichiură frumoasă ca la salon

Nu ai timp să ajungi la salon? Sau poate preferi să folosești trusa ta de ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.