De ce ai nevoie pentru a fi un antrenor de fitness

0
58
Foto: Pixabay.com

Sportul este un domeniu larg în care îți poți clădi o carieră, mai ales dacă te pasionează sănătatea trupului. Un antrenor de fitness este în primul rând un sprijin pentru cei care vor să își modifice sau să îți păstreze condiția fizică, dar și un suport moral, pentru că va încerca să împărtășească celor care îi vor cere sfaturi din experiența sa, fiind alături de ei când tentațiile de a renunța la o alimentație sănătoasă sau un program de sport constant sunt prea mari. Totuși, un antrenor de fitness nu trebuie să știe doar grupele de mușchi și exercițiile aferente fiecăruia dintre aceștia, ci trebuie să fie pregătit pentru fiecare clasă în parte sau elev cu câteva articole care îi vor ușura munca sau va preveni o situație neplăcută. De ce ai nevoie, ca să intri în sala de sport pregătit pentru antrenamente?

Aparat de măsurat tensiunea

Deși poate părea ciudat, un tensiometru digital nu ar trebui să îți lipsească din geanta de sport cu care ajungi la sală. Înainte să începi un antrenament nou, e bine să stabilești tensiunea fiecărui elev/ cursant în parte, ca să eviți o situație neplăcută care ar putea apărea în cazul celor cărora efortul fizic le mărește fluxul sanguin prea mult. Dacă vreuna din persoanele pe care le antrenezi are tensiunea prea mică, e posibil ca în timpul orei să i se facă rău și să acuze o stare de leșin. În acest caz, activitatea sportivă trebuie să înceteze imediat și să se hidrateze cu cât mai multă apă. Dacă, însă, tensiunea este prea mare, e posibil să simtă o presiune puternică la nivelul capului, atunci când execută exercițiile recomandate de tine. La fel, elevul trebuie să se oprească și să viziteze un medic, până la următorul antrenament, care îi poate prescrie un tratament care să îi echilibreze tensiunea.

Metru de croitorie

Fiecare elev nou cu care începi o serie de antrenamente trebuie să fie măsurat în principalele zone ale corpului, iar pentru asta nu ai nevoie decât de un metru de croitorie. Măsurătorile brațelor, ale pieptului, abdomenului, bazinului și ale coapselor trebuie trecute într-un tabel din fișa fiecărui cursant, care la fiecare șase săptămâni trebuie reluate, pentru a se vedea evoluția.

Cântar

În afară de micșorarea sau mărirea mușchilor, trebui să vezi și evoluția celor pe care îi antrenezi în ceea ce privește greutatea pe cântar. Spune-le să nu își facă griji, dacă acesta va arăta același număr de kilograme ca în prima zi de antrenament, asta nu înseamnă că nu există o schimbare, mai ales dacă măsurătorile în centimetri sunt mult mai mici decât la înregistrarea anterioară. Mușchiul este mai greu decât grăsimea, deci corpul a slăbit, însă a crescut masa musculară și a fost diminuată cea a grăsimilor inestetice. Ar trebui să ai în fiecare zi un cântar la îndemână, care să îți ajute elevii să fie din ce în ce mai buni.

Ceva dulce

Atunci când amatorii de sport încep antrenamentele, corpul lor poate trece prin transformări mari. E posibil ca o persoană care nu a avut tangențe mari cu sportul să ajungă în prag de leșin, din cauza efortului fizic. Ca antrenor, trebuie să fii mereu pregătit de reacții mai delicate, având la îndemână ceva dulce. O bomboană, o tabletă de glucoză sau un pliculeț de zahăr ar putea salva pe cineva de la o cădere a glicemiei, care se poate finaliza destul de dramatic.

Atenția ta trebuie să rămână la un nivel ridicat, atunci când sănătatea altora stă în mâinile tale. Îndrumă-i către direcția cea bună, ajută-i să își atingă targetul și susține-i în continuare pe drumul unei vieți sănătoase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here