David Ciceo a fost reales în funcția de președinte al Asociaţiei Aeroporturilor din România.

0

Cu ocazia celei de a 27–a Conferinţe şi Adunări Generale a AAR, care s-a desfăşurat la Sibiu în perioada 24-25 octombrie, membrii i-au încredinţat lui David Ciceo un nou mandat la conducerea asociaţiei.

Realegerea lui David Ciceo reprezintă o recunoaștere a activității pe care acesta o desfășoară, atât pe plan național, cât și internațional, în sprijinul aviației civile din România, dar și a rezultatelor obținute la conducerea Aeroportului Internaţional #Cluj 

Evenimentul este cel mai important din industria aviației civile din România, iar ediţia din anul 2019 stabileşte un record în privinţa numărului de participanţi: peste 170 de invitaţi, specialişti reprezentând aeroporturi, instituţii şi companii din domeniu dezbat la Sibiu cele mai importante subiecte de actualitate din aviaţia civilă.

Tema centrală a Conferinţei a fost „Industria aeroportuară în România – Prezent și Viitor”, iar dezbaterile au loc în cadrul a cinci paneluri: „Dezvoltarea aviației civile din România în următorii 5 ani”, „Provocări viitoare în securitatea aviației civile”, „Servicii și facilități pentru aeroporturi”, „Impactul aviației civile în dezvoltarea turismului”, respectiv „Reglementări, tehnologii și standarde în aviația civilă”.

Lucrările conferinței au fost coordonate de președintele A.A.R. David Ciceo, care a vorbit în deschiderea evenimentului despre dinamica creșterii traficului de pasageri pe aeroporturile din România.

“În 2018 s-a înregistrat, pe cele 17 aeroporturi din România, un trafic de 21.858.724 milioane de pasageri, iar estimările arată că în următorii 15 ani traficul se va dubla. În acest context, împreună cu autoritățile locale și naționale trebuie să găsim soluții pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, iar fondurile europene pot să reprezinte una din principalele surse de finanțare a proiectelor de infrastructură aeroportuară “a declarat David Ciceo, președintele Asociației Aeroporturilor din România și directorul general al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj.   

La evenimentul organizat de Asociația Aeroporturilor din România, care sărbătoreşte în acest an 20 de ani de activitate, au participat reprezentanți ai instituțiilor de stat cu atribuții în domeniul aviației civile, directori generali ai aeroporturilor și specialiști din industria aeronautică din România, dar și din ţări precum Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Italia, Franţa, Germania, Ungaria, Irlanda, Israel ş.a.

Conferinţa a oferit prilejul unui schimb de experienţă util între factorii decizionali din domeniul aviaţiei civile din România şi din străinătate, dar şi oportunităţi de networking pentru companiile din domeniu şi aeroporturile membre A.A.R.

Conferința a avut loc în perioada 24-25 octombrie 2019, și s-a desfășurat la Sibiu. Acesta a fost cea de-a 27-a Conferință și Adunare Generală a Asociației Aeroporturilor din România.