Daca esti interesat de o viata eco

0

O viata eco presupune nu numai o viata in acord cu natura, protejand-o, avand grija tocmai de acele lucruri ale naturii care iti dau tie starea de bine. O viata eco inseamna si o mai buna utilizare a combustibililor. Pentru a face economie si, in primul rand, pentru a reduce poluarea de care ne tot plangem atat in ultimii ani. 

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poate face cineva atunci cand doreste sa treaca la un stil de viata eco este sa nu se dea batut foarte usor. Nu te astepta ca totul sa decurga perfect din prima si sa devii 100% “verde” peste noapte.

Concentreaza-te pe cateva obiective importante – precum crearea unei gradini sau reciclarea periodica – si ocupa-te doar de aceste obiective o perioada, inainte de a adauga si altele. Apoi, nu uita sa te concetrezi si pe ceea ce inseamna evitarea combustibililor poluanti.

Printre altele, probabil nu esti strain de acele stiri alarmante si periodice, care vorbesc despre poluarea aerului cu noxe, despre gunoaiele şi praful care inundă strazile si casele, despre apa murdara, contaminata si cine stie ce alte lucruri ingrijoratoare.

Emisiile din atmosfera sunt minime

Clasificati drept combustibil densificat pe baza de biomasa, peletii din lemn reprezinta un produs durabil ca si combustibil pentru incalzire, care reduce poluarea si conserva livrarile finite de combustibili fosili, cum ar fi petrolul, gazele naturale si carbunele.

Acesti peleti din lemn, daca nu stiai, sunt combustibili ecologici, deoarece in timpul arderii, emisiile in atmosfera sunt minime si exista un efect de substitutie a motorinei, a gazelor naturale si a carbunelui in balanta de combustibil.

Peleţii din lemn sunt concentraţii de resturi silvice. Acestia sunt combustibili compacţi de 3-25 mm obţinuţi prin presare cu maşina de presat cu rotile. Rumegusul netratat este comprimat la mare presiune, fara adaosuri de adezivi chimici-sintetici.

Materia prima folosita la fabricarea peletilor din lemn este un produs rezidual provenit din industria de prelucrare a lemnului si, ca urmare, este disponibil la un pret avantajos. Astfel, peletul de lemn va deveni treptat-treptat un inlocuitor viabil pentru ceilalti combustibili conventionali ( gazul natural, GPL, petrol, carbune, lemn, ulei, electricitate, etc.).

E bine sa stii toate aceste lucruri in legatura cu acesti combustibili, dar e  important ca, pe aceeasi linie eco, sa reduci la maxim deplasarea cu masina. Lasa-ti masina in garaj si mergi mai des cu transportul in comun, mergi impreuna cu alti amici cu o singura masina sau foloseste-ti bicicleta pentru deplasarile pe distante scurte.

Si mai bine: mergi pe jos ori de cate ori ai ocazia. Avantajele? Un drum cu rezultate bune pentru sanatate (mersul pe jos este sanatos!) si fara poluare!