Cursurile de pian si beneficiile asupra dezvoltarii copiilor

0

Se spune ca activitatile extrascolare ii ajuta pe copii sa se dezvolte din punct de vedere emotional, creativ, social si personal. Tot mai multi parinti, care sunt in cautarea unor astfel de activitati extrascolare, aleg cursurile de pian. Desi multi ar considera ca astfel de cursuri sunt constisitoare iar daca cel mic nu are inclinatie spre muzica degeaba le fac, profesorii de pian si psihologii vin si ii contrazic.

Chiar daca putini copii urmeaza, astazi, cursuri de pian fara a-si dori o cariera muzicala, ca parinte ar fi bine sa afli despre o serie de avantaje pe care aceste cursuri le aduc in dezvoltarea copilului. Iata cateva dintre ele:

Cursurile de pian le stimuleaza sensibilitatea auditiva si urechea muzicala. Daca cel mic urmeaza astfel de cursuri de la varsta frageda isi va imbunatati perceptia diferentiata a ritmurilor si intensitatilor sunetelor.

De cealalta parte, copilul tau isi va dezvolta motricitatea fina. Cu alte cuvinte, miscarea degetelor pe clapele pianului ii va dezvolta capacitatea de a realiza miscari fine, cu viteza si precizie, fapt care ofera reale beneficii in coordonarea ochi-mana.

Prin cursurile de pian cel mic va invata sa fie perseverent si va avea mai multa rabdare. Pianul presupune ore intregi de exercitiu si astfel cel mic va insemna ce inseamna disciplina unui efort constant. Iar pe masura ce creste va realiza ca munca suplimentara il va ajuta sa obtina succesul in tot ce si-a propus.

Un alt beneficiu oferit de lectiile de pian este stimularea atentiei, respectiv a memoriei. Pentru ca trebuie sa urmareasca partituri, cel mic isi va creste capacitatea de concentrare a atentiei. De asemenea, si memoria de lucru este imbunatatita prin intermediul lectiilor de pian.

Il va ajuta sa isi creasca stima de sine. Prin efort si perseverenta va invata ca poate face lucruri tot mai dificile, iar astfel stima de sine va creste considerabil. In plus, isi dezvolta si spiritul competitiv, unde eforturile, cunostintele si nivelul de pregatire vor fi evaluate si recompensate in consecinta.

Foarte important, isi va imbunatati cultura generala pentru ca lectiile de pian presupun si invatarea detaliilor despre viata compozitorilor, despre contextul social si istoric in care acestia au trait.

Isi va mentine mintea relaxata si va fi mereu tanar, indiferent de varsta reala. Cand canti la un instrument in public este necesar sa dispui de un anumit nivel de energie daca vrei sa transmiti catre ei ceea ce faci. Acest nivel de energie vine din atentia pe care o acorda corpului sau. O buna performanta  este un excelent motivator sa isi mentina corpul sanatos si plin de energie, iar astfel va fi pozitiv intreaga viata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.