Cum trebuie să îți protejezi tenul în sezonul rece

0
78
Foto: Pixabay.com

Tenul tău merită o atenție deosebită în orice anotimp, dar mai cu seamă atunci când afară se lasă frigul. Pielea este foarte sensibilă la orice schimbare de temperatură, iar frigul o poate face să se înroșească, să se păteze sau chiar să se usuce sau chiar să se crape. Trebuie să o ajuți, punând mai mult preț pe felul în care te hrănești. E foarte important să o hidratezi și din interior, bând mai multă apă decât de obicei, dar și din exterior, aplicând frecvent creme speciale. Cum te poți feri de efectele adverse ale frigului, păstrând un stil de viață sănătos?

Folosește creme și măști de față

Cel puțin o dată pe săptămână este recomandat să îți dedici o jumătate de oră pentru un tratament facial, pe care să îl faci la un salon de cosmetică sau acasă. O mască de față naturală este ceva de care tenul tău are nevoie la fiecare șapte zile, pentru a-l ajuta să nu se usuce prea mult, din cauza vântului sau a temperaturilor scăzute din termometre. După un duș cu apă caldă, dar nu fierbinte, porii pielii se vor deschide și vor îmbrățișa substanțele nutritive din cremele special create pentru față. Alege ce ți se potrivește, în funcție de tipul tenului pe care îl ai, normal, uscat sau gras. Masează circular și întinde masca pe toată fața, evitând zona ochilor, pentru care va trebui să folosești o mască specială. După ce ai aplicat-o, las-o să acționeze câteva minute, în funcție de recomandările de pe ambalaj. După ce timpul s-a scurs, îndepărteaz-o cu un prosop umed sau cu apă călduță și tamponează ușor fața cu un prosop curat și nu foarte abraziv. Vei observa că tenul tău s-a luminat și e mai proaspăt.

Nu fugi de peeling

Din când în când, e necesar să scapi de celulele moarte ale pielii tale cu ajutorul unei soluții abrazive, numită scrub. Acestea sunt, de cele mai multe ori, creme care au în compoziție particule care îți vor curăța delicat tenul și îl vor lăsa catifelat și ușor parfumat. Poți să îți prepari singură un amestec ideal pentru peeling, amestecând puțin zahăr cu două-trei picături de ulei de măsline, sau cafea măcinată cu ulei de cocos. Procedeul este același ca în cazul aplicării măștii. Vei masa atent cu degetele tenul, gâtul și decolteul pentru aproximativ 4-5 minute, după care vei clăti bine cu apă călduță. Acum tenul tău este hidratat și curat, gata să îți fie o carte de vizită bună. Pentru tenul foarte uscat și sensibil, trebuie să înlocuiești scrubul cu o mască exfoliantă pe bază de enzime sau acizi din fructe.

Ai grijă la excese

Bea suficientă apă, în funcție de nevoile organismului tău. Încearcă să renunți la fumat și culcă-te cât mai devreme posibil, ca să te odihnești suficient și să nu te trezești cu cearcăne sau fața umflată. Dacă vrei să consumi alcool, bea cu simț de răspundere și nu uita că la fiecare pahar de băutură trebuie să bei și un pahar cu apă, pentru a evita efectele adverse care pot apărea a doua zi.

Ai grijă de tenul tău atât de la exterior, dar mai ales de la interior. Dacă vei avea grijă la alimentație și programul de odihnă, pielea ta îți va fi recunoscătoare, fiind mereu curată și luminoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here