Cum slăbești în funcție de forma corpului

0
Foto: libertatea.ro

Grăsimea nu se depozitează uniform și, în funcție de felul în care e localizată, aceasta pe corp, putem determina anumite reguli de alimentație care să facă kilogramele în plus să dispară mai repede.

În funcție de felul în care e proporționat corpul, putem observa, cel mai des, forma de măr (cu grăsimea concentrată la mijlocul corpului), de pară (grăsimea concentrată în partea inferioară a corpului) sau de ardei iute (siluetă îngustă de sus până jos). Tipul corpului dictează dieta cea mai potrivită pentru o fromă armonioasă, spun specialiștii.

Ce mănânci dacă ai corpul în formă de măr

Silueta în formă de măr are grăsimea concentrată pe mijloc, iar celor care se identifică cu această formă le va fi mai ușor să slăbească decât celor cu silueta în formă de pară, deoarece grăsimea din jurul abdomenului dispare mai repede decât cea de pe coapse sau cea din zona posteriorului.

Dieta „măr“ este bogată în grăsimi sănătoase și săracă în carbohidrați. Se recomandă consumul de nuci, avocado, ulei de măsline. Carbohidrații trebuie aleși cu atenție, cei mai recomandați cei care provin din leguminoase, fructe și cereale integrale.

Mic dejun: o omletă dintr-un ou, spanac și două linguri de mozzarella, o felie subțire de șuncă slabă, o felie de pâine integrală.

Gustare: un măr, o linguriță de unt de arahide

Prânz: salată din legume verzi, jumătate de roșie, 60 de grame de piept de pui fără piele, un ou fiert tare, un sfert de avocado, o lingură de brânză feta și biscuiți de ovăz.

Cină: 100 de grame de mușchi de vită marinat în sos de soia și suc de portocale, un cartof copt mic cu sos de smântână slabă și ceapă verde, broccoli sotat în ulei de măsline.

Desert: iaurt cu cereale integrale și afine

Mai multe informatii si idei gasesti pe libertateapentrufemei.ro!