Cum se utilizează benzile de albire a dinților

0

Pe măsură ce îmbătrânim, este posibil ca dinții noștri să nu arate la fel de albi, de sclipitori ca înainte. Aceștia se pot îngălbeni din mai multe motive: de la o igienă slabă la fumat sau de la consumul de băuturi care pătează dinți, precum vin și ceai.

Deși majoritatea modelelor de benzi albire dinți, inclusiv cele de la Crest, sunt aplicate și utilizate în mod similar, unele mărci de astfel de produse cu rol de estetică dentară pot avea instrucțiuni diferite. De aceea este bien ca să citești cu atenție ce se menționează despre reacțiile adverse care ar putea ca să apară.

Utilizarea greșită a acestui tip de produs poate provoca leziuni grave ale dinților, gingiilor și sănătății generale a organismului.

Nu uitați că instrucțiunile pot varia la diferitele mărci, tocmai de aceea este esențial ca utilizatorii să citească întotdeauna cu foarte mare atenție instrucțiunile înainte de a utiliza produsul respectiv cu rol de albire al dinților.

Dacă ai bifat acest prim punct poți trecere la procedura propriu-zisă de albire a dinților. Iată în continuare care sunt pașii:

Pasul 1:

Periază-ți cu multă conștiinciozitate dinții înainte de a fixa corect benzile de albire.

Motivul? Dacă îi așezi pe dinți murdari, alimentele și bacteriile prinse între benzi și suprafața dinților vor împiedica acționarea eficientă a substanței de albire. În plus, periajul dinților elimină și placa care împiedică la rândul ei o eficiență maximă a benzilor aplicate pe smalțul dinților.

Observație: Nu te spăla totuși niciodată pe dinți chiar înainte de a plasa benzile de albit.

Periază dinții cu cel puțin o jumătate de oră înainte de aplicarea acestora, pentru a lăsa saliva să șteargă excesul de fluor și să lase smalțul dinților pregătit pentru operațiunea de albire a dinților efectuată la domiciliu.

Pasul 2:

Pregătește benzile de albire. Citește încă o dată instrucțiunile (niciodată nu e destul!), eventual urmărește și filmulețele de pe YouTube referitoare la produsul pe care îl ai, pentru a putea ca să știi exact cum și unde să le aplici.

La unele branduri, benzile de albit vor avea forme diferențiate pentru arcul dentar superior și arcul dentar inferior, dar toate benzile vor avea obligatoriu o parte dreaptă care ar trebui să intre în contact cu dinții.

Unii recomandă ca să se usuce suprafața dinților cu un șervețel înainte de a pune benzile, pentru a reduce umiditatea în gură și pentru a crește efectul de albire.

Pasul 3:

Ai ajuns în fine și la cel mai important pas. Pune cu gesturi sigure partea cu gel a benzilor pe dinți. Gelul acesta este agentul de albire care va deschide culoarea dinților tăi, din acest motiv el trebuie să fie în contact direct cu întreaga suprafață a dinților, pentru a acționa corect. El nu trebuie ca să atingă gingiile, deoarece va provoca iritații sau chiar arsuri minore la nivelul acestora.

Benzile de albit trebuie să acopere complet dinții, eliminând orice spații sau zone inegale.

Poți folosi o periuță de dinți cu peri moi (uscată) pentru a îndrepta cu delicatețe benzile de albit pe dantură, dacă simțiți că acest lucru este necesar.

Lasă benzile să lucreze cât timp este necesar. Ai răbdare, astfel încât gelul să aibă suficient timp pentru a acționa și evită ca să atingi benzile în timpul procesului, pentru a nu le îndepărta și a strica rezultatul final. Așa cum am spus mai devreme, întrucât fiecare produs recomandă o perioadă specifică de utilizare. Deci nu depăși sub nicio formă timpul de ținere pe dinți!

Pasul 4:

Scoate benzile de albire și aruncă-le în coșul de gunoi.

Nu le lăsa mai mult decât este recomandat pentru a evita o posibilă iritație sau o sensibilitate crescută la dinți și gingii.

Observație! De cele mai multe ori lăsarea benzilor mai mult nu va crește rezultatele de albire.

Curăță foarte bine gura după ce folosești aceste dispozitive de albit dinții la domiciliu, în speță benzile. Clătește gura cu multă apă sau spălă bine dinții pentru a îndepărta tot gelul de albire din gură, evitând cu orice preț înghițirea gelului ce conține peroxid de hidrogen, deoarece poate fi toxic pentru organism.