Cum se descopera hemoroizii si cum pot fi tratati?

0

Sunt mai multe tipuri de hemoroizi si pentru a alege cel mai bun tratament hemoroizi medicul va trebui sa tina cont de mai multe aspecte obtinute in urma unei examinari. Se va face un examen digital in primulr rand pentru a determina daca exista cresteri. Deoarece hemoroizii interni sunt adesea prea moi pentru a fi simtiti in timpul unui examen rectal, medicul ar putea examina portiunea inferioara a colonului si rectului cu un anoscop, proctoscop sau sigmoidoscop.

Tratament hemoroizi – diagnosticarea prin colonoscopie

Medicul ar putea dori sa examineze intregul colon, inainte de a oferi un tratament hemoroizi, folosind colonoscopie daca:

  • Semnele si simptomele tale sugereaza ca poti avea o alta boala a sistemului digestiv
  • Ai factori de risc pentru cancerul colorectal
  • Ai varsta mijlocie si nu ai facut o colonoscopie recenta

Optiuni de tratament pentru hemoroizi

De multe ori se poate ameliora durerea usoara, umflarea si inflamatia hemoroizilor cu tratamente la domiciliu.

Mananca alimente bogate in fibre. Mananca mai multe fructe, legume si cereale integrale. Facand astfel, alimentatia inmoaie scaunul si creste volumul sau, ceea ce va ajuta la eliminarea incordarii care poate agrava simptomele din hemoroizii existenti. Adauga fibre in dieta lent pentru a evita problemele cu gazele.

Foloseste tratamente topice. Aplica o crema de hemoroizi fara retea sau un supozitor care contine hidrocortizon, sau utilizeaza tampoane care contin un agent de amortire.

Baile calde regulate sunt recomandate. Se va folosi apa calduta, nu rece si nici fierbinte. Calmantele pentru durere sunt de asemenea recomandate.

Cu aceste tratamente, simptomele hemoroizilor dispar adesea intr-o saptamana. Medicul trebuie consultat ori de cate ori apar probleme si mai ales sangerari.

Daca hemoroizii  produc doar un disconfort usor, medicul  poate sugera creme, unguente, supozitoare sau alte tratamente. Aceste produse contin ingrediente precum hidrocortizonul si lidocaina, care pot ameliora temporar durerea si mancarimea.

Nu folosi o crema cu steroizi mai mult de o saptamana, cu exceptia cazului in care este recomandata de medicul specialist, deoarece  poate subtia pielea.

Daca in interiorul unui hemoroid extern s-a format un cheag dureros de sange (tromboza), medicul poate elimina hemoroidul, ceea ce poate oferi o rezolvare rapida a problemei. Aceasta procedura, realizata sub anestezie locala, este cea mai eficienta daca se face in 72 de ore de la dezvoltarea unui cheag.

Pentru sangerare persistenta sau hemoroizi durerosi, medicul va poate recomanda una dintre celelalte proceduri minim invazive disponibile. Aceste tratamente pot fi facute in cabinetul medicului sau in spital si nu necesita de obicei anestezie.

Ligaturarea cu benzi de cauciuc este o alta varianta. Medicul dumneavoastra plaseaza una sau doua benzi minuscule de cauciuc in jurul bazei unui hemoroid intern pentru a-i intrerupe circulatia. Hemoroizii se usuca si cad in decurs de o saptamana.

Bandionarea hemoroizilor poate fi inconfortabila si poate provoca sangerare, care poate incepe la doua pana la patru zile dupa procedura, dar rareori este severa. Ocazional, pot aparea complicatii mai grave.