Cum să-ți monitorizezi sănătatea acasă

0

Câteodată simți că sănătatea îți este șubredă, dar poate că nu găsești vreme sau dispoziția necesară pentru a merge să-ți faci analize. O serie de teste noi, disponibile în farmacii, te ajută ca, în maximum 30 de minute, la tine acasă și fără riscuri, să depistezi la timp dacă, de pildă, ai carență la fier. Atenție, toate aceste teste sunt orietative și nu înlocuiesc vizita la medic!

Așa afli dacă ai colesterolul mărit!

Ai peste 35 de ani și fumezi sau ai luat anticoncepționale mai mult de 1 an? Testul rapid pentru determinarea nivelului de colesterol îți este util pentru a vedea dacă este nevoie să faci schimbări de dietă sau de stil de viață. Este o metodă simplă de a preveni hipertensiunea arterială și infarctul miocardic.

În numai 3 minute știi dacă nivelul tău de colesterol este în limita normală. Este nevoie să pui o picătură de sânge din vârful degetului pe un disc de testare și să citești rezultatul după scurgerea timpului.

Pentru prevenirea bolilor de stomac

Depistarea prezenței bacteriei Helicobacter pylori te protejează de inflamațiile cronice ale mucoasei stomacale, precum gastrita, și de ulcerul gastric. Un test de sânge pe care-l poți face acasă va detecta bacteria în numai 10 minute.

Amesteci foarte bine o picătură de sânge cu o soluție de diluare, aplici mixtura pe caseta de testare și aștepți rezultatul. Dacă ești purtător al bacteriei, consultă medicul de familie și află ce măsuri preventive trebuie să iei.

vezi continuarea pe click.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.