Cum să-ți întinzi părul acasă fără placă

0
75
Foto: Shutterstock

Vrei să-ți întinzi părul și să nu-l deteriorezi? Păstrează placa de întins părul doar pentru ocaziile în care te grăbești foarte tare. Altfel, alege alte variante care nu vor dăuna firului de păr. Iată câteva dintre ele!

Pentru început, e bine să știi că dacă îți întinzi părul cu placa, trebuie să folosești întotdeauna un produs de protecție. Același lucru este de urmat când folosești orice instrument de coafare cu aport de căldură. Astfel, vei reuși să previi degradarea firului de păr. Există însă și metode prin care părul tău poate fi perfect întins fără să apelezi la placă. Ce ai de făcut?

Alege șamponul și balsamul potrivite!

Primul pas este să alegi un șampon și un balsam pentru păr drept. Când te speli pe cap, ai grijă să nu folosești apă fierbinte, iar pentru clătire, apa trebuie să fie călduță spre rece. Balsamul îl aplici de la jumătatea părului către vârfuri, îl lași să acționeze două minute, apoi clătești bine.

Folosește un prosop care să absoarbă excesul de apă!

Una dintre greșelile des întâlnite este ca, după ce te-ai spălat pe cap, să-ți freci părul cu prosopul. Renunță la acest obicei! Nu vei face decât să-ți strici părul, care se poate rupe sau încurca. Înfășoară părul într-un prosop mai gros și lasă-l pe cap 15-20 de minute, până când excesul de apă este absorbit.

Descurcă părul cu delicatețe!

Având în vedere că ai folosit balsam, părul nu ar trebui să fie foarte încurcat. Chiar și așa, descurcă-l trecându-ți degetele prin el, fără să tragi sau să insiști. Apoi folosește o perie cu dinți rari și piaptănă-l bine. Poți folosi și un ulei de păr. Atenție cum îl aplici. Pune două-trei picături în palme și apoi întinde-l de la jumătatea părului către vârfuri. Nu folosi prea mult ulei, ci doar cantitatea recomandată.

Află mai multe trucuri pe libertateapentrufemei.ro!