Cum să-ți faci acasă o pedichiură frumoasă ca la salon

0
77
Foto: 123rf.com

Nu ai timp să ajungi la salon? Sau poate preferi să folosești trusa ta de unghii? Indiferent de motiv, poți să-ți faci pedichiura acasă singură și să arate de nota 10.

E vremea sandalelor, a zilelor însorite, a vacanțelor și a relaxării. Bucură-te de toate acestea și fii frumoasă din cap până-n picioare. Pregătește-te să te relaxezi, făcându-ți pedichiura acasă. Nu e deloc complicat, trebuie doar să îți rezervi timp și să nu fii pe fugă. Ai nevoie de o trusă care să conțină: o forfecuță de unghii sau o unghieră, o pilă de unghii, o pilă pentru călcâie, o perie pentru exfoliere, cremă pentru cuticule, bețișoare pentru a împinge cuticulele, ac de unghii.

Primul pas este să-ți cureți oja de pe unghii cu acetonă, până când dispare orice urmă. Apoi ține picioarele 10 minute într-un lighean cu apă caldă, timp în care încearcă să te relaxezi, să asculți muzica preferată sau să te uiți la ceva ce îți face plăcere. Poți adăuga în apă uleiuri esențiale sau sare de baie. Nu pune săpun sau gel de duș în apă, deoarece acestea vor usca pielea.

Masează și exfoliază picioarele

Folosește o perie delicată cu peri moi și masează tălpile și călcâiele pentru a îndepărta pielea moartă. Pentru călcâie ai nevoie de o pilă specială, dar nu alege una metalică, deoarece poate fi prea agresivă. În cazul în care pielea de la călcâie este îngroșată, îndepărtează cu piatra ponce, fără a-ți provoca răni, iar la final, când pedichiura este gata, aplică o cremă specială pentru această zonă.

Taie unghiile!

Alege forma dorită în care vreo să-ți tai unghiile și fii atentă la colțurile acestora. Taie-le ușor, în așa fel încât să nu mai rămână deloc în piele, pentru a nu te jena. Păstrează o formă a unghiei destul de dreaptă, doar ușor rotunjită. Folosește o forfecuță sau unghiera și nu te grăbi. Pentru o pedichiură frumoasă și îngrijită ai nevoie de răbdare.

Îndepărtează cuticulele!

Poate ți se pare mai simplu să tai cuticulele cu forfecuța, dar așa ele vor crește mult mai repede. Aplică un ulei sau o cremă pentru cuticule, lasă să acționeze un minut și apoi împinge cuticulele cu ajutorul unui bețișor special pentru așa ceva. În timp, ele vor crește mult mai puțin și eviți astfel și să te rănești, cum se poate întâmpla când le tai cu forfecuța.

Pilește unghiile!

Folosește o pilă pentru unghii și oferă-le acestora luciu și strălucire. Apoi pilește-le și la vârfuri și dă-le forma dorită. Nu exagera cu această operațiune și fii atentă ca toate să aibă aceeași dimensiune.

Vezi continuarea pe libertateapentrufemei.ro!