Cum să-ți alegi corect șamponul . La ce trebuie să fii atentă când cumperi un produs

0
104
sursa:realitatea.net

Un șampon bun este secretul unui păr de invidiat, indiferent de ce alte produse de styling folosești. Dacă baza nu e potrivită pentru părul tău, nu vei avea niciodată rezultatele pe care le aștepți. Iată cum trebuie să îți alegi corect șamponul!

Trebuie să ții cont de tipul tău de păr și să-ți cumperi un șampon corespunzător. Însă asta nu e tot. Este nevoie să iei în considerare și ingredientele pe care acesta le conține.

Șampon pentru păr uscat

Dacă părul tău este aspru și casant, ar trebui să începi să folosești uleiuri pentru a hrăni firul de păr. Caută produse care conțin proteine, pentru întărirea firului, elastină, pentru a îmbunătăți tenacitatea și ulei de marula pentru un plus de strălucire.

Șampon pentru păr vopsit

Orice formă de alterație a firului de păr are efecte dăunătoare și asupra cuticulei, lăsând-o predispusă la deteriorări. Iar dacă folosiți și uscătorul, atunci culoarea va dispărea și mai repede. Alegeți produse destinate acestui tip de păr. Nu doar că vor fi mai blânde, ci și curăță fără să distrugă culoarea. Multe șampoane pentru păr vopsit conțin protecție UV și keratină, care ajută la reconstrucția firului de păr.

Șampon pentru păr gras

Pentru părul gras există două posibilități: fie vă spălați mai des, fie folosiți un șampon uscat. Dacă faceți parte din prima categorie, atunci alegeți un șampon delicat, cu uleiuri esențiale. Cele care folosesc șampon uscat între spălări sunt sfătuite să folosească un produs care curăță în profunzime. Acestea sunt mai puternice și conțin exfolianți ușori, care vor curăța scalpul și vor îndepărta restul de șampon uscat.

Vezi mai mult pe clickpentrufemei.ro!