Cum să te răcoreşti în nopţile de vară dacă nu ai aer condiţionat

0

Cu toţii am devenit dependenţi de confortul oferit de aparatele de aer condiţionat, dar din păcate, folosite în exces, pot avea efecte neplăcute asupra sănătăţii. Dacă ţi-ai propus să renunţi la aparatul de aer condiţionat, măcar pe timp de noapte, aplică trucuri care te vor ajuta să aduci răcoarea în casa ta.

A venit vara, vremea caldă ne permite să ne bucurăm de activităţile specifice sezonului, însă cum reuşim să supravieţuim în nopţile fierbinţi? Somul în bune condiţii într-o noapte de vară, fără aer condiţionat, pare imposibil. Amintiţi-vă totuşi că bunicii noştri au reuşit acest lucru! Dacă ţi-ai propus să renunţi la aerul condiţionat, iată câteva trucuri care te vor ajuta sa iţi răcoreşti casa.

Metoda egipteană

Aceasă metodă implică umezirea lenjeriei de pat cu apă rece, pentru confort şi răcoare pe timpul somnului. Dacă vrei să protejezi salteaua patului, poţi aşeza câteva prosopae care să absoarbă  umezeala.

Alege bumbacul

Renunţă la satin, mătase sau polistiren. Lenjeria de pat de culoare deschisă, din bumbac uşor ,este  excelentă pentru promovarea ventilaţiei şi a fluxului de aer.

Răceşte lenjeria de pat

Înainte de culcare, introdu câteva minute în congelator lenjeria de pat. Pusă într-o pungă de plastic, aceasta îţi va oferi confortul dorit, când te bagi la somn. Fii creativ!

Citeste mai mult: adev.ro/o92nng

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here