Cum să te comporți după o despărțire, dacă ești femeie

0
Foto: pixabay.com

O despărțire nu e niciodată ceva ce îți dorești, chiar dacă ai probleme în relație. Fiecare dintre noi încearcă să repare ceea ce nu îi convine, dar, din păcate, câteodată, anumite lucruri, situații sau oameni nu se pot schimba. Decidem atunci să mergem mai departe, pe drumul nostru, ceea ce la început nu ți se va părea deloc ușor. Te vei lovi de situații pe care, până acum, fostul tău prieten obișnuia să le facă și parcă brusc ești pusă în fața faptului împlinit și trebuie să înveți să te descurci. Cum reacționezi, te blochezi în starea aceea? Nici într-un caz. Trebuie să „iei turul de coarne” și să îți asumi și activități mai masculine. Care sunt lucrurile pe care va trebui să începi să le faci?

Cunoaște-ți mașina

Dacă ai mașină, probabil nu te-ai confruntat niciodată, mai ales avându-l pe el în dreapta, de situația unui bec ars sau a unei pene de cauciuc, pentru că, de obicei, el le schimba. Să știi că nu e chiar atât de greu să îți faci din nou farul funcțional. Dacă deschizi manualul autoturismului, care e în torpedou, vei afla cât de mult trebuie să desfaci din mașină și cum ajungi la dulie. Un bec nou pentru mașină nu e deloc scump și e bine să ai unul sau două în mașină în permanență, mai ales dacă obișnuiești să călătorești mult.

Repară singură casa

Dacă s-a stricat ceva în casă, nu intra în panică. Se poate întâmpla oricui și nu e un capăt de lume. E bine să apelezi la specialiști în instalații numai dacă lucrurile sunt grave, de exemplu, dacă se sparge vreo țeavă la baie și riști să inunzi și vecinii. Dar dacă s-a defectat ceva mai superficial, fii sigură că te poți descurca singură. Îți trebuie doar puțină voință să dai o fugă până la un magazin de unde să îți poți face aprovizionarea cu obiectele de care ai nevoie sau să cauți online accesorii de baie și să folosești șurubelnița aia despre care nu știi prea multe odată. Nimeni nu s-a născut învățat, deci vei face față garantat situației.

Nu trebuie să muți munții din loc

Dacă ai de pus un covor din PVC la casă sau de montat faianța, bineînțeles că nu vei face singură asta, dar dacă e vorba de dat un trafalet cu var lavabil în sufragerie, te vei descurca de minune. Ca să faci totul și mai plăcut, poți chema o prietenă să te ajute și vă puteți întrece care termină prima un perete. Vei lua totul ca pe o joacă și vei scăpa și de stres, când vei vedea câte resurse zăceau în tine, nedescoperite până acum.

Fă-ți curaj și desprinde-te de ideea că nu te poți organiza și ajuta singură. Desigur, viața în cuplu este frumoasă, dar bucură-te de această perioadă ca să te redescoperi și să afli cât mai mult despre tine. Succes!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.