Cum să scapi de părul cărunt. Soluții naturiste împotriva albirii părului

0

Află cum să scapi de părul cărunt fără a apela la vopseaua de păr, chiar dacă rezultatele nu vor fi la fel de rapide ca în cazul acesteia și se vor petrece treptat. Procesul de încărunțire începe în jurul vârstei de 35 de ani și evoluează pe parcursul anilor.

Unele persoane încărunțesc mai devreme de 35 de ani, iar altele pot începe să aibă fire albe de păr după vârsta de 40 de ani. Acest lucru depinde de ereditate, dar și de alți factori.

Albirea părului se poate produce și la tineri. Cauzele albirii premature sunt multiple: genetice, stres emoțional puternic, anumite boli (de exemplu unele afecțiuni tiroidiene) sau o dietă dezechilibrată. Insuficienta pigmentare a foliculului firului de păr și absența melaninei pot conduce la încărunțire.

Cum să scapi de părul cărunt

Există diverse soluții naturiste la care poți apela pentru a preveni sau a amâna încărunțirea. Printre acestea, se numără:

Miere cu ghimbir

Ghimbirul conține o cantitate foarte mare de antioxidanți, iar mierea are deosebite calități nutritive. Curăță de coajă și rade o bucățică de ghimbir. Combină o linguriță de ghimbir ras cu o linguriță de miere și consumă zilnic acest amestec. Combinația de ghimbir cu miere este un remediu utilizat frecvent în medicina chineză tradițională.

Citește mai departe pe libertateapentrufemei.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here