Cum să ne pregătim pentru prima zi de școală?

Chiar dacă micuţii se mai bucură, încă, de ultimele aventuri ale vacanţei, pentru părinţi, pregătirile pentru noul an şcolar nu încep niciodată prea devreme.

Fie că este vorba de hăinuţe comode şi şic, rechizite sau alte accesorii, lista de cumpărături pentru începutul şcolii trebuie realizată cu grijă şi din vreme, în funcţie de preferinţele celui mic, dar şi de nevoile sale. Iată câteva sfaturi:

1. Alegeţi împreună haine care să fie moderne, dar şi confortabile.

Implică-l pe cel mic în alegerea hainelor pentru şcoală, astfel încât să te asiguri că le va purta cu plăcere, dar şi că acestea îi vor oferi confortul necesar. El îşi va petrece aproape întreaga zi purtându- le, astfel încât ar fi bine să aibă o croială lejeră şi să fie realizate din materiale de calitate.

2. Ghiozdanul şi rechizitele – o alegere distractivă, dar şi o responsabilitate

Supereroii preferaţi, prinţese sau personaje din filme de animaţie, îl pot însoţi pe cel mic la şcoală. Lasă-l să-şi aleagă modelul preferat de ghiozdan şi penar – cu cât le va îndrăgi mai mult, cu atât va avea mai multă grijă de ele!

Atenţia ta trebuie să fie concentrată pe calitatea cusăturilor ghiozdanului şi penarului, astfel încât să te asiguri că ele vor rezista tot anul. Pentru ghiozdan sunt, de asemenea, importante bretelele: acestea trebuie să fie căptuşite şi ajustabile, pentru o purtare confortabilă şi sigură.

Pentru a câştiga timp, optează pentru un penar deja “echipat” cu toate rechizitele necesare. Astfel, vei găsi în acelaşi loc tot ce îi trebuie micuţului, de la creioane colorate la carioci şi gumă de şters.

vezi continuarea pe libertatea.ro

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular