Cum sa ne pregatim pentru inmormantare?

0
46

Cand se intampla sa pierdem pe cineva drag, clipele de durere si sentimentele pentru persoana trecuta in nefiinta ne pot coplesi. Cu toate acestea, este important sa fim constienti de gravitatea situatiei, dar si de faptul ca memoria persoanei plecate dintre noi trebuie sa fie pusa la loc de cinste. De aceea, in aceste momente, cea mai buna solutie este sa faceti apel la o firma de servicii funerare din sectorul in care va aflati.

Respectarea procedurilor legale

Astfel, aceasta se va putea ocupa cu rapiditate si profesionalism de tot ce tine de aspectul unei inmormantari. In primul rand, se va face constatarea decesului de catre un cadru medical specializat, pus la dispozitie de casa de pompe funebre. Dupa acest pas, se va elibera un certificat de deces, care este necesar pentru obtinerea ajutorului de deces.

Pentru a va sprijini in cazuri de nevoie, firmele de servicii funerare va stau la dispozitie cu empatie, gata sa duca la bun sfarsit toate pregatirile necesare. Astfel, actele de la procuratura/Sanepid, sau cele pentru obtinerea unui loc de veci vor fi intocmite de firma de servicii funerare aleasa de dumneavoastra. Spre exemplu, indiferent ca locuiti in zona Victoriei sau in Bucurestii Noi, este indicat sa apelati la o firma de servicii funerare sector 1, care va fi alaturi de dumneavoastra in aceste clipe grele.

Tinuta pentru inmormantare

Este unul din lucrurile care nu depind de o firma de servicii funerare. Alegerea corecta a unei vestimentatii de doliu este foarte importanta, fiind atat formala cat si simpla, potrivit traditiei crestin-ortodoxe. Puteti folosi cateva dintre sfaturile de mai jos, esentiale pentru pastrarea unei atmosfere solemne:

Pentru doamne

Tinuta unei doamne este de regula formata dintr-o rochie lunga si simpla, sau o fusta peste genunchi si sacou. Culorile alese trebuie sa fie inchise, desi puteti accesoriza tinuta cu o palarie sau umbrela. De asemenea, sunt admise si bijuteriile simple, care nu atrag atentie prin stralucire, precum o brosa neagra sau un ceas de mana.

Pentru partea de jos, daca purtati fusta, va trebui sa aveti si o pereche de colanti de culoare inchisa, fara model. In partea de sus, puteti purta o bluza care va acopera pieptul si umerii. Cat despre incaltaminte, este bine sa optati pentru o pereche de pantofi simpli, cu toc cat mai mic, deoarece traseul parcurs in cimitir poate fi dificil.

Pentru domni

Se recomanda ca tinuta costumul negru, insa si cele in culori inchise, precum bleumarin, maro sau gri inchis sunt acceptate, accesorizate cu o cravata de aceeasi nuanta. In unele cazuri, puteti alege si o pereche de pantaloni si o camasa, ambele de culoare neagra, insa cu maneca lunga. Daca evenimentul este mai putin formal, puteti opta si pentru o jacheta inchisa la culoare, in loc de costum. Pantofii sunt de regula negri, cu sosete de aceeasi culoare. Este recomandat sa aveti asupra dumneavoastra si o batista, care va poate folosi fie dumneavoastra, fie altei persoane indurerate.

In cazul in care serviciul de inmormantare are loc in alt oras, va recomandam sa luati un schimb de haine la dumneavoastra.

Florile

Firma de servicii funerare din sectorul 1 se va ocupa in amanunt de tot ce inseamna flori si aranjamente pentru acest eveniment funest. Este important ca serviciile funerare sa fie in vecinatatea dumneavoastra, pentru interventia si solutionarea rapida a oricaror solicitari aparute pe parcurs. Astfel, o firma de servicii funerare din sectorul 1 va pune la dispozitie coroane, jerbe si buchete funerare, intr-o varietate de aranjamente.

Parastasul

Cunoscut si sub numele de pomenire sau pomana, acest obicei este unul adanc inradacinat in traditiile poporului nostru. Avand o mare insemnatate, acest eveniment trebuie pregatit din timp. De aceea este necesar sa faceti apel la o firma de servicii funerare din sectorul 1, care va pregati din timp toate cele necesare pentru buna desfasurare a evenimentului. In plus, aceasta va pune la dispozitie chiar si restaurantul propriu, asigurand astfel un mediu propice pentru a-l petrece cu cinste pe cel plecat dintre noi.