Cum să îți faci cele mai reușite fotografii în vacanță? Poți învăța în timp ce explorezi Cappadocia

0
335
Foto: Pinterest

Cine nu visează la fotografii perfecte din vacanță? Dacă alegi să pleci într-o destinație precum Cappadocia, Turcia, trebuie neapărat să iei aparatul foto cu tine! Te vei întoarce cu cele mai inedite poze și amintiri superbe! În cazul în care îți dorești imagini și mai spectaculoase, te poți înscrie într-un program în care vei învăța despre arta fotografiei direct în vacanță!

Daydream in Cappadocia este  workshop de explorare prin intermediul fotografiei. Practic, în timp ce explorezi cea mai frumoasă destinație turistică din Turcia, vei putea învăța cum să îți faci cele mai bune fotografii acolo. Toate tehnicile vor fi predate de fotograful Raluca Ciornea.

Ce conține acest program?

Trei zile de aventură în care vei învăța și experimenta cum se fac fotografiile de peisaj, de potret și de stradă în cea mai colorată zonă a Turciei. Raluca Ciornea îți prezintă tehnici de fotogarfiere și va face demonstrații direct la fața locului, astfel încât să înțelegi mai bine teoria. Împreună veți face poze și apoi le veți edita în cel mai frumos mod posibil.

Ce poți vizita în aceste zile?

Cappadocia este un taram unde totul pare incremenit, de parca timpul s-a oprit in loc. Vantul si apa au dat nastere unor forme al caror mister ramane inca nedescoperit. Turnuri, conuri, vai si pesteri adapostesc biserici si tuneluri din epoca bizantina sapate in roca iar peisajul selenar este impresionant. Urme ale civilizatiilor care au trait aici timp de mii de ani sunt vizibile azi.

Prima destinatie este valea Meskendir . Situata langa Ortahisar, aceasta se intinde pe o lungime de 4400 metri si aici se afla numeroase biserici sapate in piatra inca de la inceputurile crestinismului. Cea mai cunoscuta este biserica Meskendir, capela acesteia este situata in fata bisericii si este folosita ca intrare in biserica. Pe tavanul capelei este sculptata in piatra o cruce mare iar peretii sunt ornati cu picturi in vopsea rosie.

Alcatuita din mai multe vai mai mici (Gulludere, Kizilcukur, Meskendir, Zindanou), valea Trandafirilor  este o vale izolata langa Urgup renumita pentru formatiunile din piatra cu forme ciudate dar si pentru traseele de drumetie care o impanzesc. Cea mai frumasa portiune este un traseu de 3,5 km care incepe langa orasul Göreme, de-a lungul caruia pot fi vazute numeroase case si biserici sapate in piatra.

Valea Çavuşin  adaposteste satul cu acelasi nume, un labirint de case sapate in piatra care sunt printre cele mai vechi din intreaga regiune. Tot in satul Çavuşin se afla si biserica Sf. Ioan Botezatorul care dateaza din secolul al V-lea si reprezinta cea mai mare biserica sapata in piatra din intreaga Cappadocia. Desi frescele interioare sunt destul de degradate, coloanele din interiorul bisericii sunt impresionante iar vederea care se deschide de aici catre intreaga vale este sublima.

In regiunea Cappadocia exista 36 de orase subterane care au fost construite de-a lungul secolelor, noi vom vizita unul dintre ele: Kaymakli. Este impartit pe 8 niveluri diferite, dintre care noi vom explora 4 inclusiv fascinanta retea de spatii comune, bucatarii sau dormitoare, biserici dar si spatiile in care trogloditii isi tineau animalele. Numarul mare de spatii de depozitare indica faptul ca locuitorii oraselor subterane erau stabili din punct de vedere al resurselor de hrana si vin. De-a lungul timpului acestea au fost folosite ca adapost si refugiu de catre crestinii care fugeau de persecutia otomanilor. Tunelurile sunt inguste si joase iar un astfel de oras oferea adapost unei comunitati de pana la 3.500 de oameni.

Valea Iubirii  este locul unde se gasesc numeroase formatiuni din piatra care au luat nastere prin eroziunea rocilor vulcanice in urma cu aproximativ 9 miloane de ani, formand astfel numeroase conuri, coloane dar si alte formatiuni cu forme falice care au fost inspiratie pentru denumirea vaii. Formatiunile falice par un omagiu adus fertilitatii masculine dar ele au fost formate in mod natural. Unele dintre aceste formatiuni au pana la 40 de metri inaltime.

Acestea dar și multe alte frumuseți din Cappadocia pot fi văzute în cadrul acestui program propus de Wens Travel, în perioada 28.04.2018 – 01.05.2018 . Costul acestuia este de 469 Euro/persoană și plecarea este din Cluj Napoca.

Serviciile incluse în pachet sunt:

Transport cu avionul pe ruta Cluj-Napoca – Nevşehir – Cluj-Napoca cu escala la Istanbul atat la dus cat si la retur.

Taxele de zbor

Transferurile aeroport – hotel – aeroport

3 nopti de cazare cu mic dejun in Göreme la Grand Cappadocia Hotel 4* sau similar

Excursie de 1 zi in Cappadocia si imprejurimi (ziua 2), pranz inclus.

Insotitor de grup roman

Workshop sustinut de Raluca Ciornea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here