Cum sa alegi corect mobila de living?

0
198

Living-ul este spatiul unde familia se relaxeaza, cartea de vizita personala si cea mai importanta incapere a locuintei. Camera de zi necesita o atentie sporita in alegerea mobilei, dat fiind ca viitorii invitati isi vor petrece aici timpul. Singura modalitate de a personaliza mobila living-ului, de a optimiza la maximul posibil spatiul disponibil, de a imbina utilul cu placutul, este sa apelezi la o firma specializata in mobilier la comanda in Bucuresti, a carei investitie de lunga durata si alegerile tale se vor desfasura pe mai multe fronturi: finaciare, modelul in sine si utilitatea acestuia.

In stil clasic sau modern, din living nu pot lipsi spatiile pentru diverse depozitari, rafturile pentru carti  diverse obiecte decorative sau de arta si canapeaua, la care se adauga o masuta pe care oaspetii tai sa isi poata sprijini paharul sau ceasca de cafea. Insa numarul pieselor de mobilier cresc odata cu nevoile tale de a depozita cat mai multe lucruri in mobila de living.

Cand alegi mobilierul pentru living, respectiv etajere si rafturi, trebuie sa te gandesti ce vrei sa depozitezi pe ele. Una e sa ai nevoie de o biblioteca solida pentru a asigura sustinerea cartilor si alta este sa vrei cateva rafturi pentru a pune obiecte decorative, acestea fiind mult mai usoare.

Daca aspectul mobilei ajuta la imbunatatirea decorlui si a ambientului, utilitatea si functionalitatea acesteia este aceea care te va ajutasa o utilizezi cu adevarat si sa iti organizezi corespunzator lucrurile in living.

Tipul si numarul pieselor ce compun mobilierul pentru living trebuie alese in functie dimensiunea camerei si de nevoile tale. Cel mai uzual mobilier pentru living este cel format din 3-4 piese de mobilier, insa pentru o familie mai numeroasa setul de mobilier trebuie sa fie format din mai multe piese de mobilier pentru a putea depozita cat mai multe lucruri.

Daca aspectul mobilei ajuta la imbunatatirea decorului si a ambientului, utilitatea si functionalitatea acesteia este cea care te va ajuta sa o utilizezi cu adevarat si sa iti organizezi corespunzator lucrurile in living.

Daca te atrage ideea unui semineu, de exemplu, poti construi decorul in jurul acestei piese. O panorama frumoasa catre un exterior cu spatii verzi s-ar putea regasi sub diferite forme in amenajarea ta: mai multe plante, tablouri vegetale, pereti verzi, materiale naturale sau o cromatica inspirata de natura. Daca spatiul din living se bucura de multa lumina naturala, alege sa il transformi intr-un atu pentru decor. Alegerea unui stil per ansamblu stabileste coerenta si unitate in locuinta, insa cel mai important este armonia elementelor de decor care aduse impreuna converg catre un ambient armonios.

Desi nuantele de mobilier pot fi gasite intr-o infinitate de tonuri, designerii de interior ne recomanda sa tinem cont de nuantele peretilor si sa nu optam pentru culori foarte puternice, oricat de atragatoare ni s-ar parea. Daca pe un perete ai deja un tapet foarte incarcat atunci ar fi indicat sa urmaresti tonurile neutre.

Alegerea unei mobile pentru sufragerie si nu numai, trebuie sa aiba la baza si calitatea acesteia. Este indicat ca in momentul in care investesti in astfel de obiecte, sa te preocupe intr-o masura destul de mare si nivelul lor de calitate. Acest lucru se reflecta in investitia ta, deoarece mobila de calitate, durabila si rezistenta in timp, te va scuti de cheltuieli ulterioare datorate reparatiilor sau chiar inlocuirii acesteia. Calitatea mobilei este importanta deoarece aceasta este supusa unui anumit grad de uzura zilnica, iar acest lucru nu ar trebui sa conduca catre incapacitatea de a mai raspunde cerintelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here