Cum prepari rapid si simplu un pui teriyaki delicios?

0
98

O reteta foarte apreciata in intreaga lume poarta denumirea de pui teriyaki si este foarte apreciata de gurmanzi de toate varstele si nationalitatile, fiind un preparat international foarte bine acceptat. Puiul este principalul protagonist al acestui fel de mancare, iar retata necesita carne frageda, gustoasa si sanatoasa, ce provine de la puii crescuti in ferma La Provincia.

Ingrediente necesare pentru a prepara pui teriyaki

Atunci cand prepara un pui teriyaki ca la carte, gospodinele trebuie sa puna in cos 6-9 pulpe superioare dezosate La Provincia si sa scoata pe blatul de lucru un sfert de cana de sos de soia, un sfert de cana de zahar, un sfert de cana de ghimbir dat pe razatoare, un catel de usturoi, o jumatate de lingura de amidon, doua linguri de otet, sare si piper. Toate aceste ingrediente sunt necesare pentru reusita retetei. Pulpele de pui La Provincia sunt sanatoase si provin numai de la pui crescuti natural.

Cum se prepara puiul Teriyaki?

Aceasta este poate una din cele mai simple retete cu pui din cate exista, care nu necesita multe ingrediente si este apreciata de toate categoriile de consumatori. Puiul Teriyaki se prepara in cel mult 90 de minute si este excelent pentru un pranz gustos, o cina mai satioasa, sau pentru musafirii care isi anunta tarziu prezenta la masa.

Asadar, cuptorul trebuie incalzit la 220 de grade, inainte de orice. Intr-un bol se amesteca amidonul cu apa rece, cu zaharul, sosul de soia, catelul de usturoi, otetul si ghimbirul, plus piper. Se adauga acest amestec in tigaie la foc mic pana se ingroasa si fierbe.

Se pun intr-o tava separat pulpele superioare dezosate de pui La Provincia si se acopera totul cu sosul.  Puiul va sta la cuptor 30 de minute, dupa care pulpele vor fi intoarse. Se mai lasa tava la cuptor inca 30 de minute si la fiecare zece minute se stropesc cu sos. Cand sosul este gros si clar, iar puiul este crocant, totul este gata.

Istoricul si raspandirea retetei de pui teriyaki

Puiul teriyaki este o reteta ce provine din Japonia si are un gust deosebit si arome orientale. Aceasta reteta necesita foarte putine ingrediente pentru pregatire, este rapida si gustoasa, fiind populara in intreaga lume.

Practic, teriyaki  este un stil de gatit care face ca alimentele sa arate foarte apetisante, fie ca este vorba de carne de pui, de peste sau de vita. Carnea de pui este cel mai bine aspectata de acest sos.

Factorul cheie in reteta de pui teriyaki este sosul interesant pentru care nu sunt necesare foarte multe ingrediente. Aceasta reteta dateaza inca din anii 1800 in Japonia. Aromele se imbina perfect, condimentele intra in carnea de pui si ii da un gust spectaculos, iar cei care gusta o data din acest preparat cu siguranta se va indragosti de el si pe viitor. In bucataria japoneza, puiul teriyaki este considerat o adevarata delicatesa.