Cum poti incepe sa investesti la bursa?

0
Foto: unsplash.com

Piata financiara din Romania si din intreaga lume se afla intr-un moment critic, fiind asteptata o noua criza economica mondiala, iar acest lucru se reflecta si in tranzactiile de pe bursa. Cum pretul instrumentelor financiare este stabilit in functie de cerere si oferta, ultimele zile au fost inregistrate cresteri importante ale tranzactiilor.

Tocmai acest lucru ii determina pe tot mai multi romani sa isi doreasca sa devina investitori la bursa, pentru a-si putea suplimenta veniturile si chiar sa poata transforma aceasta activitate in principalul mijloc pentru obtinerea castigurilor financiare. Cu toate acestea, procesul pentru a deveni un investitor de succes este unul complex si indelungat.

Care sunt pasii pentru a deveni investitor la bursa?

Pentru a putea investi la bursa astfel incat sa se obtina si castiguri, este important sa se detina o serie de cunostinte si informatii legate de sectorul financiar, administrarea banilor si managementul unei afaceri, dar si cateva informatii specifice si termeni bursieri.

Drept urmare, este recomandat ca initial sa se urmeze un curs de introducere in acest domeniu de activitate financiara, curs care poate fi urmat la Vestor, o platforma online dedicata investitorilor indiferent de nivelul de pregatire pe care il au. Aici pot fi gasite cursuri atat pentru clienti si nivel basic, dar si cursuri dedicate investitorilor avansati si chiar experti, pentru a-si completa cunostintele din domeniu si a-si imbunatati aptitudinile.

Ulterior, pentru a avea acces la pietele de investitii va fi nevoie sa se contracteze o firma de brokeraj. Cum in Romania exista numeroase astfel de firme, este important sa se aleaga una autorizata, care se afla in evidenta Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Urmatorul pas este deschiderea unui cont de tranzactionare la firma de brokeraj aleasa, cont care va trebui alimentat cu suma de bani pe care sunt dispusi proaspetii investitori sa o riste pentru a obtine primele castiguri de la bursa.

In general, o investitie la bursa este insotita si de o serie de riscuri de care investitorii trebuie sa fie constienti si de care trebuie sa tina cont pentru a putea genera castigurile asteptate.