Cum poți face economii la gaze fără sa îți compromiți confortul?

0
Sursa foto: Freepik.com

Foarte mulți consumatori casnici sunt îngrijorați în privința facturilor lunare la gaze naturale din sezonul rece. Aceștia tind să renunțe la confortul lor termic, în speranța că vor obține facturi mai mici la gaze. O abordare complet greșită.

Consumatorii pot obține economii substanțiale la facturile de gaze naturale, fără să-și compromită confortul termic, în măsura în care țin cont de anumite aspecte și reguli.

Cu certitudine, singurul mod în care poți controla valoarea facturilor este ai grijă la consum, urmărind totodată, aplicarea unor soluții care să asigure optimizarea lui.  

Cu alte cuvinte, pentru a face față cu succes acestei perioade, consumatorii trebuie să aibă în vedere implementarea celor mai bune soluții care să le garanteze o optimizare a consumului de gaze naturale.

Cum poate fi redus consumul de gaz pe timpul iernii?

Izolarea termică și împiedicarea pierderilor de căldură

O izolare necorespunzătoare a locuinței poate influența valoare facturii de gaze naturale pe timp de iarnă. De aceea, este esențială verificarea sistemelor arhitecturale ale casei. Mai precis, verifică dacă ușile și ferestrele casei asigură o etanșeitate corectă, fără riscuri de pătrundere a aerului rece în interior.

De asemenea, pentru a evita pierderile de căldură, este indicată verificarea tuturor pereților, podelelor, dar și a tavanelor din locuință pentru a vedea dacă acestea sunt izolate adecvat. În cazul în care sunt identificate nereguli, cel mai recomandat este ca acestea să fie soluționate cât mai curând.

Investirea în sisteme de încălzire noi

O altă metodă eficientă de reducere a consumului o constă utilizarea sistemelor de încălzire moderne. Centralele termice convenționale au un consum mult mai mare de energie pentru procesul de încălzire al casei, față de modelele actuale. Folosind un sistem modern de încălzire, consumul va fi redus semnificativ. În plus, dacă achiziționezi un termostat smart, vei putea avea control total asupra sistemului de încălzire, optimizând astfel consumul în locuință. Acest lucru va însemna și valori mai mici la factura de gaze naturale.

Garantarea mentenanței sistemului de încălzire

Prioritizează verificarea periodică a sistemului de încălzire al casei. Astfel, te vei asigura că acesta funcționează optim și nu prezintă probleme tehnice care ar putea determina o risipă de energie.

Abordarea unor tehnologii de recuperare a căldurii

Pentru a menține căldura cât mai mult, consumatorii pot apela la sisteme de ventilație cu recuperare de căldură. Astfel de sisteme sunt foarte apreciate datorită eficienței lor și a efectului pe care îl au asupra costurilor la gaze naturale.

Acordă atenție contractului de gaze naturale încheiat cu furnizorul

Este important să verifici contractul încheiat cu furnizorul de gaze naturale. Dacă oferta actuală nu acoperă nevoile tale de consum, atunci acest lucru îți va influența valoare facturilor lunare.

Pentru început află cat costa un metru cub de gaz și analizează ofertele puse la dispoziție de furnizorii de gaze naturale. În urma analizei realizate, te poți îndrepta către oferta care se aliniază cel mai bine nevoilor de consum ale familiei.