Cum păstrezi culoarea părului vopsit mai mult timp

0

Dacă ai găsit nuanța de vopsea de păr care ți se potrivește e timpul să o păstrezi! Cel puțin pentru câteva zile în plus! Iată cu menții culoarea părului vopsit cât mai mult timp!

Depinde de tine dacă nuanța părului vopsit se păstrează mai mult timp. Ai de respectat câteva reguli atât înainte de a-l vopsi, cât și după. De asemenea, există și câteva remedii naturale, la îndemâna ta, pe care le poți încerca – măști sau tratamente pentru păr.

Mască din avocado și banană 

Ai nevoie de jumătate de avocado, jumătate de banană bine coaptă și două linguri de ulei de măsline extravirgin. Se pasează pulpa de avocado și banana, se adaugă uleiul de măsline și se amestecă până obții o pastă de consistență cremoasă. În cazul în care ai părul foarte lung, poți dubla cantitățile. Aplică masca pe tot părul și lasă să acționeze 20 – 30 de minute. Poți să-ți acoperi capul cu o cască de duș sau folie. La final, spală-te cu apă călduță și cu șamponul tău obișnuit.

Mască pe bază de ou

Unul dintre ingredientele cele mai folosite în măștile pentru păr este oul, datorită proprietăților acestuia de a oferi strălucire și de a repara. Dacă ai părul vopsit, încearcă fără reținere această mască în care sunt combinate ingrediente ce vor duce la păstrarea culorii mai mult timp.  Ai nevoie de două linguri de ulei de măsline, o lingură de oțet, o lingură de glicerină șu un ou sau două, în funcție de cât de lung ai părul. Bate oul într-un bol, apoi adaugă celelalte ingrediente. Când s-a format o pastă, aplic-o pe păr, de la rădăcini până la vârfuri. După 20 de minute, clătește bine cu apă caldă și spală-te pe cap cu produsele tale de îngrijire pe care le folosești de obicei. Poți face această mască săptămânal.

Mască din iaurt

Este cea mai simplă mască pe care o poți face și are rezultate foarte bune dacă ai părul deteriorat din cauza vopsirilor succesive. Ai nevoie doar de o ceașcă cu iaurt pe care îl aplici pe tot părul și lași să acționeze un sfert de oră. Apoi clătești bine și te speli pe cap ca de obicei.

Vezi mai mult pe libertateapentrufemei.ro!