Cum ne îngrijim părul pe timpul verii. Sfaturi utile de la specialiști

0
Foto: 123rf

Părul trebuie îngrijit chiar dacă este vară şi avem tendinţa de a-l ascunde sub o pălărie sau de a-l strânge în coadă. Acum podoaba capilară poate fi afectată grav de soarele arzător sau de clorul din apa piscinelor. Vestea bună este că sunt metode pentru a proteja părul şi pentru a-i menţine strălucirea şi frumuseţea acestuia. Iată câteva sfaturi care ne poate ajuta să îngrijim părul pe timpul verii.

Toată lumea ştie că vara părul se deschide la culoare. Potrivit specialiştilor, căldura emanată de soare şi razale ultraviolete pot deteriora proteinele din firele de păr, ceea ce duce la decolorarea acestora, scrie click.ro . Mai mult, substanţele chimice din apa piscinelor şi sarea din mare cotribuie la degradarea părului, chiar şi a celui natural, care nu a mai fost vopsit niciodată, care îşi pierde luciul şi devine casant.

Aceste  metode care te pot ajuta să scapi de probleme pe timpul verii sunt recomandate de medici şi hairstylisti şi sunt de fapt măsuri de bun-simţ pentru oricine vrea să se îngrijească de sănătatea sa.

Protecția culorii

Medicii ne sfătuiesc să purtăm o pălărie cu borul lat, atunci când ieşim din casă. Aceasta rămâne cea mai bună armă de protecție împotriva radiațiilor UV.

De asemenea, asigurăm protecţie părului dacă, de fiecare dată când îl expunem la soare aplicăm pe lungimea lui un spray protector termic, similar cu cel folosit atunci când îl intindem cu placa.

Umeziţi părul înainte de a intra în piscină

Un păr uscat va absorbi o cantitate considerabilă de sare sau clor din apa din bazin. Astfel, este indicat să vă umeziţi pe cap înainte să înotaţi. Oricum este obligatoriu să faceţi un duş inainte de a intra în piscină, astfel că dacă tot faceţi acest lucru, puteţi să aplicaţi şi un balsam hrănitor pe toată lungimea părului, apoi îl clătiţi bine.

Schimbaţi şamponul

Specialiştii recomandă ca, o dată pe săptămână, să folosiţi un șampon purificator, anti-rezidual. Acesta va înlătura eficient impuritățile și alte substanțe care afectează firele de păr.

Aplicaţi măşti naturale

Uleiul de măsline, mierea, uleiul de argan, vitamina A uleioasă şi vitamina E sunt ingrediente cu proprietăţi excelente de hidratare. Aplicate măcar o dată pe săptămână, redau părului prospeţimea şi îl hrănesc.

Tundeţi vârfurile

Vârfurile despicate şi inestetice trebuie tunse fără nicio milă, la începutul verii, mai ales dacă vedeţi că părul are tendință de electrizare (proces intensificat de umiditatea crescută din aer). Puteţi repeta sesiunea de tuns la jumătatea verii. Părul creşte mai repede în această perioadă.

Vezi mai multe idei și trucuri pe click.ro!