Cum îți poți îmbunătăți somnul și confortul- pilota este element cheie

0

De multe ori când te trezeșți mai obosit/ă decât te-ai dus la somn îți dai seama că faci ceva greșit. În alte cazuri te trezești și cu ceva urme pe piele sau pe față și te amuzi de propria față. Ei bine, pe termen lung aceste obiceiuri afectează mai mult decât am crede. Pentru ca somnul să fie unul de 5 stele, pentru ca orele de odihnă să fie realmente un avantaj pentru refacerea forțelor, este nevoie de o amenajare pe măsură. Pernele, pilota, lenjeria de pat trebuie alese cu atenție.

Spune-mi ce pilotă folosești, că să-ţi spun cât de bine vei dormi

Știați că…specialiștii recomandă ca în încăperea în care dormim să fie o temperatură de 16-18° C? Mai cu seamă pentru că dormim înveliți, este o temperatură suficientă. Cu toate acestea, ține de preferințele fiecăruia, de modul în care fiecare este obișnuit. O temperatură ridicată și o pilotă mult prea groasă pot defavoriza somnul lin. Iată de ce: pilota prea groasă va crea disconfort, transpiri mai mult și somnul va fi în nenumărate rânduri întrerupt.

Nu degeaba regăsim în comerț variante atât de multe doar la capitolul pilote: pilote 4 anotimpuri pentru cei mai practici din fire, cele subțiri pentru primăvară-vară sau mai groase pentru toamnă-iarnă. Pentru opțiuni de calitate ar fi bine să te orientezi spre surse de încredere, cum ar fi producătorii acestei nișe ce oferă produse pentru unități de cazare. Adică, direct de la sursă.

Un astfel de exemplu este CONELTEX, propriul producător, ce pune la dispoziție produsele sale în cadrul unui eshop de asemenea. Pot fi comandate anumite modele sau pot fi cumpărate cele deja existente în stoc. Regăsim aici spre exemplu pilota matlasată, cea care, datorită cusăturilor specifice, menține materialul din interior astfel încât după repetate spălări acesta să nu aibă deformări.

Perna potrivită

În timp ce mare parte dintre noi se orientează după fermitatea pernei, este ușor subestimată importanţa materialelor. Dacă perna folosită are o suprafață sintetică spre exemplu, în mod cert poate crea disconfort, dacă nu chiar iritații pe piele. Altfel spus, pielea nu poate să respire.

Pernele din puf și pene spre exemplu sunt printre cele mai bune opțiuni. Contează însă și cum obișnuiești să dormi. Specialiștii spun că este de evitat contactul îndelungat cu perna întocmai pentru că presiunea pielii asupra pernei brăzdează fața și în timp apar și ridurile determinate de acest obicei. Nu degeaba răsfățul absolut este reprezentat de huse de perne din materiale fine, lucioase, precum mătasea.

În toată această poveste și lenjeria este importantă. Bumbacul este alegerea recomandată, dar nu singura. Atenție la densitatea țesăturii. Asta pentru că în comerț vom găsi diferite tipuri de lenjerii din bumbac, însă atât de subțire, încât se observă transparența acesteia, iar ruperea este o întâmplare cu care ajungi să te confrunți după puține purtări și spălări ale lenjeriei în cauză.

Coneltex este din nou o recomandare. Vorbim despre lenjerii de calitate, durabile. Oferta Coneltex include și opțiuni de personalizare. Așadar, dacă ții la calitatea somnului tău, preferă să faci alegeri pe măsură, de înaltă calitate.