Home / Life / Cum îți poți face un bar la tine acasă
Foto: Pinterest

Cum îți poți face un bar la tine acasă

Zilele de vară se încheie cel mai bine alături de prieteni, pe o terasă răcoroasă, departe de zgomotul orașului, cu un cocktail și câteva subiecte bune de discuție. Dar ce faci dacă vrei să petreci timp prețios cu gașca, dar nu vrei să ieși din casă? Ce ar fi să îți faci un mini-bar la tine acasă? Nu îți face probleme, în cazul în care stai într-o garsonieră sau un apartament închiriat, nu va trebui să ceri permisiunea proprietarului, pentru că îmbunătățirile pe care le vei aduce locuinței nu presupun modificări majore în aspectul camerei. De ce ai nevoie, ca să aduci zona de relaxare la tine acasă și să-ți ții prietenii aproape?

Primii pași către un rezultat ideal

În primul rând, va trebui să stabilești unde anume poziționezi barul. E bine să alegi o zonă în colțul camerei, ca să te ajuți de locul unde se îmbină pereții, pe care să pui rafturi suspendate. Acolo vei depozita sticlele din care vei învăța să faci cele mai gustoase cocktail-uri.

Mai apoi, trebuie să cauți un bar potrivit pentru încăperea unde vrei să îl așezi. Fie cumperi unul deja asamblat, fie faci unul pe comandă, după bunul tău plac. Asortează stilul și culoarea barului cu restul camerei. Dacă vrei să îl poziționezi într-o cameră cu un design modern, îți poți lăsa imaginația liberă și te poți juca cu culori aprinse. Dacă, însă, ai de jur împrejur, numai mobilă în stil vintage, poate ar fi bine să păstrezi armonia și să optezi pentru un bar clasic, din lemn, în nuanța articolelor de mobilier din încăpere.

Accesorizează colțul veseliei

Pentru o senzație cât mai autentică, poți atârna de tavan sau poți suspenda din pereți unul sau mai multe suporturi de pahare, astfel încât recipientele să fie în permanență expuse. Te poți juca și cu câteva becuri cu LED, care să pice strategic pe zonele barului pe care vrei să le pui în evidență. Poate vrei să ai blatul inundat de lumină, ori poate vrei să te lauzi cu câteva sticle de colecție de pe rafturi. Pentru un aspect care să facă diferența, poți cumpăra o tablă pe care să scrii cu creta rețeta de cocktail a zilei sau tema petrecerii pe care o organizezi la tine acasă. Fii sigur că invitații tăi vor aprecia inventivitatea și atenția pe care o acorzi detaliilor!

Retușuri finale

Desigur, din fața unui loc atât de atent accesorizat nu poate lipsi un scaun un bar. Sau mai multe. Unde ar mai putea aștepta la rând prietenii tăi prepararea unui cocktail? Aici ai mână liberă la alegerea culorilor și a materialului din care vrei să fie confecționate, cu cât mai viu colorate, cu atât mai bine! Pune pe bar și un rețetar de unde invitații tăi se pot inspira.

Nu mai rămâne decât să-ți iei șorțul pe tine, să scoți gheața din congelator și shaker-ul din dulap, să-ți inviți prietenii petrecăreți și să dai startul unei seri memorabile, chiar la tine acasă!

 

About paginadelifestyle

Check Also

Scarile din sticla va garanteaza o arhitectura deosebita si cu o functionalitate ridicata

Sa obtii spatii cu o arhitectura moderna este astazi mai usor ca niciodata. Ai nevoie ...

Feeric Fashion Week, ziua a doua. De la Palatul Buckingham la Sibiu

Cea de-a doua zi a celei de-a 11-a ediții a Feeric Fashion Week a debutat ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.