Cum îţi poţi curăţa tenul cu ajutorul florilor de liliac

0

Floarea de liliac poate face minuni şi în cosmetică! Puţini ştiu că florile, dar şi frunzele liliacului au şi proprietăţi terapeutice, fiind tonice, astringente şi revulsive.

Frunzele de liliac, fierte în lapte dulce, curăţă  tenul de pete. Florile de liliac, strivite şi înmuiate în apă caldă, calmează tenul înroşit, îl înviorează şi-i conferă supleţe.

Apa din flori de liliac se obţine umplând o sticlă, pe jumătate, cu flori, peste care se adaugă alcool, până la un litru. Sticla se astupă bine şi se lasă la întuneric 2-3 săptămâni dupa care se filtrează şi peste lichidul obţinut se toarnă apă distilată, în proporţie de 1:2. Amestecul obţinut se foloseşte sub forma de comprese pentru ten ori pentru piele, în igiena generală.

Liliacul alb, remediu impotriva arsurilor

Frunzele de liliac alb pot fi folosite ca remediu împotriva arsurilor de tot felul. Se culeg frunze de liliac şi se fierb, până ce apa se înnegreşte. Se lasa fiertura la răcit şi, când este caldă, se scot frunzele şi se aplică pe locul afectat de arsură. Se fixează cu pansament sau o faşie de pânză curată şi se ţin 24 de ore, timp în care pansamentul nu trebuie lăsat să se usuce pentru ca rana să nu se agraveze.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.